U Žepču potpisan Protokol o suradnji između dvije Udruge

 

 

m IMG 20160825 131629

Jučer u 13h, u restoranu Dioniz u Žepču potpisan je Protokol o suradnji i prijateljstvu između Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a ZDK i Udruge veterana 122. brigade Đakovo. Protokol su potpisali Dragan Janko, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a i Nenad Bunoza , tajnik Udruge veterana 122. brigade Đakovo.

Protokol je potpisan u okviru cjelodnevnog posjeta Udruge veterana 122. brigade Đakovo općini Žepče i Usora.

Program je započeo u 9h dočekom gostiju, te nakon osvježenja, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima HVO-a u Žepču. Nakon toga domaćini su poveli goste u obilazak Spomen sobe poginulih branitelja 111. xp brigade i prostorija udruge.

A prije prijama kod općinskog načelnika Mate Zovke, koji je bio zakazan za 12h, upalili su svijeće na spomen obilježju civilnim žrtvama rata u Kiseljaku.

Nakon ovih aktivnosti, usljedio je objed , prije kojeg se pristupilo potpisu Protokola, zbog čega se i organiziralo ovo okupljanje te razmjeni darova između domaćina i gostiju.

Nezaobilazno spomen obilježje, koje su domaćini i gosti posjetili nakon objeda, je spomen obilježje palim braniteljima postrojbe Ante Bruno Bušić, odnosno Bojne Andrija Tadić u Osovi nakon čega su se zaputiti ka Usori , gdje su, nakon polaganja vijenca na spomen obilježje palim braniteljima 110. brigade Usore, imali prijam kod predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Usore, Ive Suale.

Cijelodnevno druženje je završilo večerom i ispraćajem gostiju te obećanjem Udruge veterana 122. brigade Đakovo o organiziranju jednog ovakvog druženja u Đakovu.

{gallery}zepce/20160826_odlicja{/gallery}