AUDIO I FOTO: Biciklistička karavana „Po pedali za Mariju“ stigla na krajnje odredište – Osovu

m IMG_20160804_054332

Članovi duhovne biciklističke karavane  „Po pedali za Marju“ predvođeni don Goranom Antunovićem, salezijancem rođenim u Lovnici a trenutno  na službi u Rijeci, stigli su jučer oko 13 sati u Žepče, a jutros prije 6 sati u  Marijino svetište u Osovi gdje su sudjelovali na sv. Misi zornici. U Žepču su ih dočekali pomoćnik općinskog načelnika Ilija Barešić i savjetnik Jozo Tadić.

Na put kroz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu dug preko 800 kilometara krenuli su iz Rijeke 25. srpnja s ciljem obilaska Gospinih svetišta. 18 biciklista u dobi od 14 do 50 godina na čelu s don Goranom posjetili su svetišta u Karlobagu, Kninu, Sinju, Vepricu, Međugorju, Novom Travniku i Žepču, odnosno Osovi, spojivši na jedan, kako sam don Goran kaže, zanimljiv način promoviranje zdravog načina života i duhovnost. Duboko dirnut tradicionalnim načinom Misnog pjevanja u Osovi, Don Goran se na kraju sv. Mise zahvalio Bogu na blagoslovu kojim ih je pratio, svim znanim i neznanim ljudima koji su ih tijekom cijelog puta tako srdačno primali, a okupljenim vjernicima  na pjesmi koja ga je posjetila na dane u izbjeglištvu, kada je kao dječak dolazio na Misu u Osovu. Duhovno putovanje „Po pedali za Mariju“ završit će, kako je i planirano, danas 4. kolovoza druženjem u Lovnici, rodnom mjestu don Gorana Antunovića.

{gallery}zepce/20160804_po_pedali{/gallery}

U nastavku poslušajte razgovor sa sudionicima ovog hodočašća, don Goranom, Markom i Domagojem. O dojmovima ali i zanimljivim planovima za narednu godinu s njma je razgovarala Ana Tomić. 

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/po-pedali-za-mariju-u-zepcu-don-goran-marko-domagoj{/soundcloud}