AUDIO: Vikend u znaku Naših korijena iz Bistrice

bistricko prelo_01

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Naši korijeni iz Bistrice organizira tradicionalno Bistričko prelo kao i 10. jubilarnu Smotru hrvatskog folklora.

Naši korijeni pozivaju sve ljubitelje izvorne pjesme i kola da dođu na Bistričko prelo, u petak 29. srpnja na platou  ispred župne crkve s početkom u 19:30 sati. 

Uz domaće izvođače, goste će zabavljati Braća Geljić, Plehanski odjeci, Braća Kapular, te gosti Mira i Peđa. A da nitko ne bi ostao gladan, pobrinuli su se bistrički zetovi koji su financirali pečenje bika na raznju. 

U nedjelju 31. srpnja,  također u organizaciji HKUD Naši korijeni Bistrica s početkom u 17:00 sati održat će se 10. jubilarna Smotra hrvatskog folklora pod geslom „Pjesmo stara, sliko rodnog kraja“. Na smotri će nastupiti brojna kulturno umjetnička društva iz BiH i iz Hrvatske. Nedjeljni program će započeti svetom misom u 17:00 sati u župnoj crkvi u Žepču, nakon čega će uslijediti  mimohod kulturno umjetničkih društava ulicama Žepča i nastupi na poligonu Osnovne škole Žepče.

HKUD Naši korijeni pozivaju sve ljubitelje izvorne glazbe i folklora da ne propuste ove dvije priredbe.

Petak, 29. srpnja u 19:30 sati u Bistrici – Bistričko prelo

Nedjelja 31. srpnja u 17:00 sati u Žepču – Smotra hrvatskog folklora

Više o ovim hvale vrijednim manifestacijama, ali i o ostali aktivnostima Naših korijena mogli ste čuti danas u Jutarnjem programu kada je gost Radiopostaje Žepče bio Bosiljko Zrno, predsjednik ovog društva. Ako ste propustili čuti ovaj razgovor, u programu RPŽ-a moći ćete ga čuti ponovo večeras, 27. srpnja u 21:00 sat, kao i na linku ispod. S Bosiljkom Zrnom razgovarala je Vesna Tadić.

{soundcloud}

https://soundcloud.com/rpz_no1/bosiljko-zrno-predsjednik-hkud-nasi-korijeni-bistrica{/soundcloud}

 

smotra folklora_01