U općini Žepče potpisan ugovor u vrijednosti od 362 549,00 KM za sanaciju lokalne infrastrukture

DSC00920Danas u 10h u općini Žepče potpisan je ugovor za sanicaju šteta nastalih u poplavama 2014.godine.Ugovor su potpisali u ime Općine Žepče načelnik Mato Zovko i ispred Federalnog  ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ravnatelj ureda za realizaciju Projekata pri ministarstvu Alojz Dunđer, te predstavnici izvođača radova.

Nakon poplava koje su 2014. godine pogodile BiH, još uvijek se vrše saniceje šteta nastalih usljed polava, osobito lokalne infrastrukture. Općina Žepče je i protekle godine sanirala veliki broj cesta a dans potpisani ugovor odnosi se na sanaciju dvije ceste u naseljenim mjestima i to cesta Radovlje-Milišić-Vinište (do Osovca) u čiju će se sanaciju uložiti 249 857,00KM i cesta u Begov Hanu prema Pepelarima u iznosu od 112 692,00KM. Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora iznosi 362 529,00 KM.

U svojoj izjavi općinski načelnik je rekao, da će nakon što se ispoštuju sve predviđene procedure, početi radovi koji bi trebali biti završeni u roku od 40 dana. Osobito je naglasio važnost sanacije puta Radovlje – Osovac, koji će se praviti potpuno novi, širine 4 metra te da će se potrudit završiti ceste do rujna to jest početka nove školske godine.

Gospodin Alojz Dunđer, ispred Federalnog  ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, se u svojoj izjavi osvrnuo na dosadašnje projekte te kazao, da se potpisivanjem ovog ugovora priveo kraju proces implementacije sredstava koja su dodjeljena općini Žepče, a naša općina je tek jedna od 21 općine u FBIH koja je bila uključena u projekt sanacije od poplava. On je naglasio da je potpisivanje ugovora prvi korak kako bi se krenulo u sam posao te da su izvođači dužni, u roku od 7 dana od potpisivanja ugovora, dostaviti plan izvođenja radova na odobrenje. Izvođači radova su, također dužni, dostaviti garanciju da će posao biti dobro odrađen, zatim moraju dostaviti pet polica osiguranja i dužni su dosljedno poštivati sve odredbe ugovora a čiji sastavni dio je i plan upravljanja okolišem. Gospodin Dunđer je također naglasio da izvođači radova mogu očekivati ne najavljen posjet, to jest kontrolu, da bi se utvrdilo izvode li se radovi po ugovoru i određenim propisima.