U općini Žepče potpisani ugovori sa pet omladinskih neformalnih grupa

omladinska banka

Danas u11h u općini Žepče potpisani su ugovori između pet neformalnih omladinskih grupa i Fondacije Mozaik, koja je u suradnji s Omladinskom bankom i općinom Žepče prikupila potrebna financijska sredstva za realizaciju dolje navedenih projekata.

Projekti, za koje su se danas potpisivali ugovori su: „ Mladost za mladost“- odbojkaški klub Žepče; „Note jeseni“ – RAŽ; „Znanstveni kamp profesora Baltazara“ – KŠC don Bosco Žepče; „Ljetni kamp umjetnosti za djecu“ Katarina Kosača Kotromanić i „Sportsko rekreativno igralište“ – GAZ.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju ovih projekata je 32 852,50KM, od tog je općina Žepče sudjelovala sa 12 112,50 KM , Fondacija Mozaik 5 850,00KM a ostala sredstva su doprinosi iz zajednica.

Fondacija Mozaik je tim ljudi koji  želi  potaknuti mlade da postignu izvrsne rezultate a osnovana je 2002. godine  s ciljem poticanja razvoja ruralnih zajednica.

Fondacija Mozaik surađuje s Omladinksom bankom te kroz dodjelu grantova podržava    neformalne grupe mladih i organizacije čije akcije donose ekonomsku i društvenu dobit.

Predstavnica Fondacije Mozaik Belma Rizvanović  je naglasila kako su sve grupe ove godine bila jako dobre i s razlogom su njihovi projekti izabrani za financiranje. Realizacija projekata bi trebala početi 1.srpnja ove godine a do 30.rujna bi svi projekti trebali biti završeni, kad će se izaći na teren i vidjeti kako su zapravo realizirani.

Maja Mandić, asistentica za M-stream Omladinske banke, je istaknula kako je pozitivno to što je ove godine bilo više grupa i projekata u odnosu na prošlu godinu , naime, prošle godine su bila samo tri projekta.

Na koncu je općinski načelnik Mato Zovko,  naglasio kako je općina Žepče uvijek spremna podržati mlade i perspektivne ljude osobito one koji rade u interesu svoje zajednice i životnog okružja.

Na samom kraju, nakon što su potpisani ugovori, predstavnici pet neformalnih omladinskih grupa su  kratko predstavili sebe i svoje projekte. Njihove izjave možete naći na portalu radio postaje Žepče.