FOTO: Načelnik Zovko primio učenike osnovnih i srednjih škola osvajače priznanja na kantomalnim, federalnim i državnim međunarodnim sportskim i glazbenim natjecanjima

DSC 3267

U srijedu 8. lipnja 2016. godine je Mato Zovko, načelnik općine Žepče upriličio prijam za učenike žepačkih osnovnih i srednjih škola koji su osvajali odličja na kantonalnim, federalnim i državnim školskim natjecanjima, te učenike Glazbene Škole Katarina Kosača Kotromanić koji se mogu pohvaliti i nagradama s međunarodnih natjecanja.

Tom prigodom načelnik Zovko učenicima je čestitao na ostvarenim rezultatima i uručio im priznanja i nagrade.

Među onima koji su osvajali odličja na sportskim natjecanjima bile su, predvođene svojim profesorima i nastavnicima, ekipe odbojkašica iz Osnovne škole Žepče, pobjednice kantonalnog, federalnog i trećeplasirane na državnom natjecanju, rukometne ekipe Osnovne škole Žepče i rukometna ekipa KŠC-a Don Bosco koje su osvojile prva mjesta na kantonalnom natjecanju. Natjecanja u rukometu na višim razinama nisu organizirana, pa su se rukometaši morali zadovoljiti titulom kantonalnih prvaka. U pojedinačnim disciplinama na kantonalnom natjecanju u atletici je bila najbolja Martina Vidović iz OŠ Žepče, osvojivši prvo mjesto u utrci na 600, i Andrej Balukčić iz iste škole šampion u bacanju kugle.

{gallery}zepce/20160609_sport{/gallery}

Brojne nagrade na kantomnalnim, federalnim ali i međunarodnim natjecanjima osvojili su u školskoj 2015./2016. učenici Glazbene škole Katarina Kosača Kotrpmanić iz Žepča pa ćemo se potrudit sve ih nabrojati.

Na 6. otvorenom kantonalnom natjecanju glazbenih škola u disciplinama puhači, gitara i harmonika učenici Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić su ukupno osvojili 12 nagrada, od čega 7 za prvo, 4 za dugo i 1 za treće mjesto. U disciplini harmonika: Mehmedalija Žuna 2. kategorija 2. mjesto, Adin Memčić 2. kategorija 1. nagrada. U disciplini gitara: Lana Muslić 1. kategorija 2. nagrada, Lara Matijević 1. kategorija 1. nagrada, Marin Barbarić 2. kategorija 2. nagrada, Ivona Vranjković 2. kategorija 3. nagrada, Jana Dragić 2. kategorija 2. nagrada, Marko Markanović (srednja škola) 5. kategorija 1. nagrada.

U disciplini klarinet, u prvoj kategoriji prva mjesta su osvojile Nikolina Babić i Ilma Osmanović dok su u disciplini flauta Ana Širić u prvoj i Petra Donđer u drugoj kategoriji bile najbolje.

I na 19. otvorenom federalnom natjecanju u Livnu od 11. do 14. travnja 2016. učenici iz Žepča su osvojili ukupno 12 nagrada: 3 prva mjesta, 6 drugih i 3 treća mjesta. U disciplini harmonika Mehmedalija Žuna u 2. kategoriji osvojio je 3. nagradu i Adin Mačkić u istoj kategoriji 1. ngradu.

U disciplini gitara učenici Glazbene škole Žepče ponovili su rezultate s kantonalnog natjecanja: Lana Muslić 1. kategorija 2. nagrada, Lara Matijević 1. kategorija 2. nagrada, Marin Barbarić i Ivona Vranjković 2. kategorija 2. nagrada, Jana Dragić 2. kategorija 3. nagrada, te Marko Markanović u 5. kategoriji 1. nagradu.

U disciplini klarinet u prvoj kategoriji Nikolina Babić je bila 2. a Ilma Osmanović 1.

Ana Širić je u prvoj kategoriji zauzela prvo a Petra Dunđer u drugoj kategoriji drugo mjesto, u disciplini flauta.

Na 18. međunarodnim susretima flautista održanim u Valjevu u Srbiji u veljači 2016. godine duo flauta koji čine učenica trećeg razreda srednje škole Sonja Međugorac i Nikolina Šimičić, učenica četvrtog razreda osvojile su prvo mjesto.

Marko Markanović, učenik 3. razred srednje škole je u travnju 2016.,  na 7. međunarodnom festivalu gitara u Omišu zauzeo treće mjesto.

{gallery}zepce/20160609_glazba{/gallery}