Vinska škola Jelene Šimić Valentić dolazi u Žepče

jelenaU sklopu brojnih aktivnosti koje na promociji uzgoja vinove loze u žepačkom kraju provodi Vinarija Povratak, u nedjelju 5. lipnja organizirat će Svečanu večer u restoranu Centar, u Libertasu u 18:00 sati.

Posebna gošća večeri bit će poznata sommelijerka, poduzetnica i vlasnica Vinske škole Jelena Šimić Valentić iz Zagreba. Uz prigodni edukativni program Vinske škole Jelene Šimić Valentić, gosti će imati prigodu kušati brojna vina iz ponude Vinarije Povratak. Također tijekom večeri bit će predstavljeno javnosti i prvo Žepačko vino Primus. Za dobar ugođaj pobrinut će se žepački tramburaški sastav Stare tambure.

Vinska škola Jelene Šimić Valentić je neformalni obrazovni program namijenjen širokom krugu građanstva koji objedinjuje edukaciju i ležerno druženje s vinskom čašom u ruci, ostavljajući vam lijep okus i sjećanje na nezaboravno zajedničko druženje.

Vinarija Povratak vas poziva na Svečanu večer, u nedjelju 5.lipnja 2016. u restoran Centar u Poslovnom centru Libetras od 18:00 sati.  

 A tko je Jelena Šimić Valentić?

„Sve moje znanje, ljubav i strast počinju uz vino i moji su pogonski temelji za sve ostalo bogatstvo čovjekovih ruku prema kojem širokogrudno koračam željna novih saznanja.

Na put vina dovela me je strast kroz stupnjeve sommelierstva. To sam znanje nadopunjavala neprestanim radom s vinom i poznavateljima vina. Znanje stječem na poziciji sommeliera u restoranu Apetit City u Zagrebu. Certificirani sam sommelier nakon što sam završila tri razine tečaja Hrvatskog Sommelier Kluba po programu AIS-a ( Association de la Sommellerie Interanationale), trenutačno najvećeg stupnja obrazovanja u Hrvatskoj.

Ne mogu dovoljno prezentirati svoju ljubav prema vinu jer to je kao da vam ponudim samo jednu bocu vina, a na svijetu ne postoji broj čarobnih boca što kriju u sebi uživanja.

Ono što smatram ključnim je putovanje kroz svijet vina, jer odredište znači ograničavanje. Rijetko kad znate gdje ćete završiti, samo znate s kojim osobinama i ljudima želite putovati i uživati u svakom trenutku bogaćenja saznanjima, kao u svakoj čaši vina.. Ostati u ljubavi, humanosti, iskrenosti i dalje tražiti dobre vrline u sebi kao mirise u čaši. Uživanje i predanost, kada su u jednom, mogu dovesti do nezamislivih razina.

Otvorena sam i željna saznanja. Vjerujem u dobro i vjerujem u ljude. Njegujem istraživačko dijete u sebi i obožavam ga! Volim život i strastveno ga živim. Uvijek uz čašu vina kročim…napisala je Jelena Šimić Valentić za wish.hr