FOTO: Pobjeda žepačkih škola na kantonalnom natjecanju u rukometu

rukomet _skola05

U organizaciji kantonalne Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Zeničko dobojskog kantona u subotu 21. svibnje 2016. godine u Žepču je održano rukometno natjecanje za srednje i osnovne škole s područja ZDK. Natjecanje za srednje škole održano je u sportskoj dvorani Don Bosco u Žepču, dok su se osnovci natjecali u sportskoj dvorani u Brankovićima.

Žepačku općinu su predstavljali učenici Osnovne škole Žepče i Katoličkog školskog centra Don Bosco koji su bili najuspješniji na općinskom natjecanju, a uspjeh su potvrdili i na kantonalnom. Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola pripalo je Osnovnoj školi Žepče, druga je bila Prva osnovna škola Zavidovići, dok je treće zauzela Osnovna škola 1. mart iz Tešnja.

Žepčaci su bili najbolji i u poretku srednjoškolaca. Prvo mjesto osvojila je ekipa Katoličkog školskog centra, drugo mjesto pripalo je ekipi Prve gimnazije iz Zenice, a treće su zauzeli učenici Srednje tehničke škole Kemal Kapetanivić iz Kaknja.

Uspjeh žepačkih škola, koje će predstavljati Zeničko dobojski kanton na federalnom natjecanju, upotpunili su Alen Marković iz Osnovne škole Žepče i Tomisav Jukić koji su proglašeni najboljim igračima turnira.

{gallery}zepce/20160523_rukomet_kantonalno{/gallery}