Dvadeset jednom korisniku dodijeljena nepovratna sredstva za stambeno zbrinjavanje

mato zovko_stambeno

U uredu općinskog načelnika u Žepču u petak, 20. svibnja potpisani su ugovori o dodjeli nepovratnih novčanih sredstava namijenjenih stambenom zbrinjavanju. Ugovore s dvadeset jednom osobom, krajnjim korisnikom sredstava, u ime općine Žepče potpisao je načelnik Mato Zovko.

Sredstva osigurana iz općinskog proračuna  dodijeljena su  u maksimalnom iznosu od 4000 KM a korisnici su ih dužni namjenski utrošiti. Svi korisnici koji nisu dobili maksimalan iznos novca, mogu se ponovno prijaviti na naredni natječaj. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 50 000 KM a sredstva će korisnicima biti uplaćena na tekući račun najkasnije za 15 dana. Uskoro se očekuje potpisivanje i novih ugovora u otprilike istom iznosu.

Na natječaj raspisan početkom 2016. godine javilo se 97 osoba od čega je njih 85 imalo valjane zahtjeve. Novi natječaj će se raspisati tek kada budu isplaćena za svih 85 spomenuta korisnika, i ukupnoj vrijednosto oko 210 000 KM.

Načelnik Mato Zovko je istaknuo da mu je posebno drago da se na natječaj prijavio veliki broj građana što je svakako dokaz da se na terenu kuće grade, da su ljudi zainteresirani za život i ostanak ovdje. 


Potpisan ugovor o implementaciji aplikacije CityHub u Općini Žepče

Načelnik Zovko jučer je  potpisao i ugovor s osječkom tvrtkom „LetMeDo“ d.o.o.  o implementaciji aplikacije CityHub u Općini Žepče. Riječ je o modularnoj aplikacija koja kombinira sve gradske servise na jednom mjestu, a sastoji se od modula za komunalno redarstvo, gradski prijevoz, obavještavanje građana, sportske objektei sl. Uloga CityHub-a je poboljšati i pojednostaviti komunikaciju između građana i javnih službi (dvosmjerna komunikacija), povećati transparentnost javnih usluga, optimizirti rad komunalnih redara, ušteda energiju i upoznavanje građana s bitnim zbivanjima. Pomoću ove aplikacije građani će moći s računara ili mobilnog telefona prijaviti određeni problem te će on biti proslijeđen nadležnoj službi i praćen do njegovog rješavanja.

Općina Žepče je prva općina u BiH koja će implementirati CityHub aplikaciju.