Potpisani ugovori s CRS-om o pomoći za 12 obitelji iz Žepča

CRS

Danas je u uredu načelnika općine Žepče Mate Zovke potpisan ugovor između CRS-a (Catholic Relief Services) i općine Žepče kojim su u okviru projekta „Podrška održivoj integraciji raseljenih osoba i izbjeglica u BiH“  za 12 obitelji s područja općine Žepče osigurana sredstva u vrijednosti 48 000 KM.

Četiri korisnika su dobila financijsku pomoć vrijednu 14 400 KM koja će im se isplaćivati u mjesečnim iznosima od 150 KM u periodu od 1.lipnja 2016. do 31. svibnja 2018. godine. Ostale obitelji su dobile pomoć u vidu materijalnih sredstava koja će im olakšati održivost povratka. Ugovor su uz korisnike potpisali u ime općine Žepče načelnik Mato Zovko, a u ime CRS-a direktor za Bosnu i Hercegovinu Marc D’ Silva koji su ovom prigodom izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i izrazili uvjerenje da će se ona i u budućnosti nastaviti.

Ukupna vrijednost projekta „Podrška održivoj integraciji raseljenih osoba i izbjeglica u BiH“  je 200 000 američkih dolara, a na području naše općine bit će uloženo 48 000 KM od čega je općina Žepče osigurala 20% sredstava.