FOTO I AUDIO: Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar 2016. stigla u Žepče

m DSC07904

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar 2016. jučer oko 15 sati je stigla u Žepče. Organizatori i ovogodišnje karavane su Udruga za promociju biciklizma Hercegovina bike i Biciklistički klub Mostar. Ukupno 25 sudionika karavane iz Mostara, Rame, Metkovića, Trogira, Pule i Vukovara, među kojima su i tri žene, na put dug više od 400 kilometara, krenuli su iz Mostara u četvrtak 28. travnja 2016.

{gallery}zepce/20160430_biciklisticka_karavana{/gallery}

Prvog dana karavana je prešla najzahtjevniju dionicu od Mostara do Kiseljaka gdje su ih dočekale gradske vlasti. U Kiseljaku su prenoćili  i na put prema Žepču krenuli s još jednim novim sudionikom. Nakon prvog dana i prelaska Ivan planine, drugu znatno lakšu dionicu od Kiseljaka do Žepča karavana je prešla bez ikakvih poteškoća i oko 15 sati su ih u Žepču dočekali članovi Brdsko biciklističkog kluba Pedala iz Žepča. Potom su sudionici karavane na spomen obilježju zapalili svijeće i odali počast poginu pripadnicima HVO. Iz Žepča će nastaviti put prema Županji u subotu ujutro a pridružit će im se i Ivan Širić član „Pedale“ iz Žepča. Predviđeni dolazak karavane u Vukovar je 01. svibnja gdje će sudjelovati u obilježavanju 25. obljetnice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika.  Pokrovitelji ovogodišnje karavane prijateljstva Mostar – Vukovar je Hrvatski narodni sabor BiH, gradovi Mostar, Vukovar i Županja, općine Kiseljak i Žepče, Sportski savez Mostara i Udruga specijalne policije HR HB.

Po dolasku u Žepče razgovarali smo s Tonijem Zorićem koji je predsjednik Udruge Hercegovina bike i jedan od organizatora ovogodišnje karavane, i Jelenom Ćalić, jednom od tri žene sudionice karavane.

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/biciklisricka-karavana-mostar-vukovar-2016-u-zepcu{/soundcloud}