Vlada ZDK na 50. sjednici donijela akte iz nadležnosti Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice

vlada zdkVlada Zeničko dobojskog kantona je na 50. sjednici, održanoj 7. travnja 2016. godine, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, prihvatila je Izvještaj o realizaciji obaveza iz Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom u Federaciji BiH za period 2011. – 2015. godine iz  oblasti socijalne zaštite. Izvještaj se upućuje u dalju skupštinsku proceduru.

Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Vlada je donijela Rješenje o razrješenju predsjednika i članova Upravnog  odbora JU Centar za djecu  i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko dobojskog kantona, imenovanog na kraći period.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju predsjednika i članova Upravnog  odbora JU Centar za djecu  i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko dobojskog kantona (po okončanju natječaja). U Upravni odbor Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko dobojskog kantona, na pozicije predsjednika i članova imenovani su:

  1. Faruk Smajević, predsjednik, predstavnik iz reda Osnivača,
  2. Anita Paurić, član, predstavnik iz reda Osnivača,
  3. Fata Bečirbašić, član, predstavnik iz reda zaposlenika Ustanove,
  4. Jasmin Beganović, član, predstavnik iz reda roditelja/staratelja,
  5. Nirma Mešinović, član, predstavnik iz reda zaposlenika JU Centar za socijalni rad.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju na kraći period predsjednika i članova Nadzornog odbora JU Centar za djecu  i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko dobojskog kantona. U Nadzorni odbor Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko dobojskog kantona, na kraći period do okončanja postupka po javnom natječaju, a najduže na period od 3 mjeseca na pozicije predsjednika i članova imenovani su:

  1. Jusmir Mehić, predsjednik,
  2. Anto Pešić, član,
  3. Tarik Salčinović, član.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JU Služba za zapošljavanje Zeničko dobojskog kantona (po okončanju natječaja). U Upravni odbor JU Služba za zapošljavanje Zeničko dobojskog kantona, na pozicije predsjednika i članova imenovani su:

  1. Emir Džafić, predsjednik,
  2. Kenan Kamenjaš, član,
  3. Mejrima Memić Drino, član ispred reda uposlenika,
  4. Anton Ivan Širić, član,
  5. Ivan Miletić, član.