Prezentacija novog programa podrške mladima “M zona”

zona drustvenog_poduzetnistvaU srijedu, 6. travnja ove godine će se u dvorani Općinskog vijeća Žepče održati prezentacija novog programa  podrške mladima Fondacije mozaik pod nazivom „M-zona“. Prezentacija počinje u 11:00 sati a svu tehničku podršku pruža Razvojna agencija Žepče.

Pozivamo Vas na prezentaciju novog programa u sklopu desetogodišnje strategije Mozaik Fondacije. Riječ je o strategiji pod nazivom „M-zona“ koja je osmišljena kao interaktivni sustav učenja o društvenom poduzetništvu u kojem će Fondacija Mozaik u narednih 10 godina osigurati za 50000 mladih osoba priliku za obrazovanje u društvenom poduzetništvu, podržati 1000 društveno inovativnih projekata i investirati u 1000 mladih društvenih poduzetnika koji će pokrenuti 500 novih društvenih biznisa. Program je unaprijeđena verzija programa Omladinskih banaka, koji u Žepču postoji od 2010. godine. M-zona čini savršeni krug gdje se aktivnosti stvaraju iz društva, za društvo i dobivene koristi se vraćaju ponovno u društvo kao nova dodana vrijednost. Ideje nastaju kao rezultat razgovora s drugima, razvojem vještina i razmjenom iskustava. M-zona upravo to omogućava i nudi priliku svima da nauče nešto novo, a svoje ideje i energiju pretvore u pozitivnu akciju. Prošle godine organiziran je prvi Turnir društvenih inovacija na kojem smo odabrali i financirali 5 timova iz općine Žepče. Ove godine želimo da imamo još veći broj prijavljenih timova i pojedinaca koji će proći M – zonu i naučiti brojne korisne stvari. O detaljima, što je M zona i zašto se smatra prvim konkretnim alatom za razvoj društvenog poduzetništva, te sve tehničke detalje kao i odgovore na Vaša pitanja za razvoj društvenog poduzetništva možete čuti na našoj prezentaciji koja će se održati, u srijedu, 6.4.2016. godine s početkom u 11 sati u dvorani Opcinskog vijeća Žepče u Domu kulture. Tehničku podršku pruža Razvojna agencija Žepče.

Postanite dio uspješne priče i prijavite se u M-zonu do 14. 4. 2016.godine, stoji u priopćenju koje potpisuje Maja Mandić, koordinatorica Omladinske banke.