Debitantski nastup Dominiksa na Uskrs festu 2016. u Lisinskom

uf2016cover

Uskrs fest, najstariji hrvatski festival popularne duhovne glazbe, održat će se u nedjelju 3. travnja, s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Festival se u Zagrebu održava od 1979. godine, a u Linskom od 2002. godine. Ove godine na natječaj je pristiglo 39 prijava koje su ocjenjivale dvije neovisne komisije, tekstualna i glazbena.

Odabrano je 15 skladbi koje će biti izvedene 3. travnja 2016. u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu. Izvođači dolaze iz 13 mjesta, od toga 10 iz Hrvatske: Marije Gorice, Pule, Rijeke, Rovinja, Splita, Varaždina, Vrpolja, Zadra, Zagreba i Županje te izvan Hrvatske iz Čerina i Žepče iz BiH te Den Haaga iz Nizozemske. Od 15 izvođača njih čak osmero su debitanti što znači da im je ovo prvi nastup na Uskrs festu premda su neki od njih na duhovnoj sceni prisutni već dugi niz godina.

Izvođači Uskrs festa 2016. su:

Aeternum – Isus je došao (Županja)

Antonio Tkalec – Ohrabri me (Varaždin)

Credo Credo – Psalam 27 (Marija Gorica)

Davor Terzić – Knjiga života (Rovinj)

Dominiks – Molitva (Žepče – BiH)

Frama Čerin – Sigurno je srce moje, Psalam 108 (Čerin – BiH)

Grupa Oton – Božje milosrđe (Pula)

Hana i Jerko – Čuješ li korake (Zagreb)

Izidor – Vjerujem (Split)

Klapa Leggiero – Buđenje (Zagreb)

Otkrivenje – Ljubiš me (Zagreb)

Sonja Agata Bišćan – Trebam Te (Den Haag – Nizozemska)

Tea Vidaić – Ti si svet (Zadar)

Vlaho Prohaska –  Ljubim te Isuse (Rijeka)

Zvonimir Kalić – Pravi dan (Vrpolje)

Organizatori Uskrs festa su Ured Hrvatske biskupske konferencije za mlade i Hrvatski katolički radio.

dominiks 2016

Skupinu Dominiks okupila je s. M. Blanke Jeličić, 2008.g. u prostorijama KŠC-a Don Bosco u Žepču. Sačinjavaju je učenici navedenog školsko obrazovnog centra, koji svojim pjevanjem prvenstveno prate liturgijska slavlja Centra i okolnih župa. Skupina je sudjelovala na nekoliko festivala posvećenih Svetom Ivanu Boscu i ostvarila zapažene rezultate. Većina tih pjesama nalazi se na albumu “Vjeruj svojim snovima” koji je sastav objavio 2010 godine, prigodom 10. obljetnice KŠC-a Don Bosco u Žepču. Velikim uspjehom smatraju sudjelovanje na Bonofestu u Vukovara, 2014. godine gdje su osvojili 1.nagradu. Ovo im je debitanski nastup na Uskrs festu i jako se tome vesele. Bit će ovo i prvi nastup nekog izvođača iz Žepča u Lisinskom. Vjerujemo da će nas Dominiksi predstaviti u najboljem svjetlu. Poznajući sestru Blanku, u to ni najmanje ne treba sumnjati.

Kroz skupinu su prošli, i životno i glazbeno stasali mnogi žepački srednjoškolci. Na Uskrs festu će Dominiksi nastupiti u sastavu: Ana Antunović, Nina Kelavić, Iva Mamić, Darija Banoža, Antonija Jurić, Filip Dropulja i Tomislav Marić.

Skupina u ovome sastavu djeluje od siječnja ove godine.