100.000 KM za sanaciju ceste Zavidovići – Dolina – Globarica

ministar-martic u_zavidovicina_2019Načelnik općine Zavidovići Hašim Mujanović i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisali su ovog tjedna ugovor o sufinanciranju sanacije ceste Zavidovići – Dolina – Globarica u vrijednosti od 100.000 KM.

Načelnik Mujanović je već u travnju ove godine najavio rekonstrukciju lokalnog puta Zavidovići – Dolina u suradnji s Vladom FBiH, odnosno ministrom Martićem, što će se ovim ugovorom u narednom periodu i realizirati. Načelnik općine Zavidovići je naglasio da će realizacija ovog projekta konačno olakšati život mještana ovog područja. Iskazao je također zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s ministrom Martićem, istaknuvši da je svojim radom ministar Martić stekao epitet prijatelja općine Zavidovića. Ministar Martić je kazao da su izuzetni rezultati prethodnih projekata dobra osnova za nastavak suradnje i realizaciju novih.

Inače, Ministarstvo prostornog uređenja Federacije BiH do sada u okviru značajnih infrastrukturnih projekata na području Općine Zavidovići sufinanciralo tri projekta: sanaciju klizišta “Omećak” na cestovnom pravcu Zavidovići – Dolina, rekonstrukciju mosta za laki saobraćaj u naseljenom mjesto Stipin Han i izgradnju puta “Grlići – Kremenjaši”.