Tržni centri u FBiH sutra otvaraju vrata?

Postoji mogućnost da već sutra, u četvrtak, budu otvoreni tržni centri širom Federacije BiH, izjavio je  za Faktor ravnatelj Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Kako je istaknuo, Krizni stožer Civilne zaštite bi danas, eventualno u četvrtak, trebao imati sastanak na kojem bi trebala biti donesena ova odluka.

– Sjednica Stožera je već u pripremi i maloprije sam razgovarao s tajnikom i već se vrši kontaktiranje kako bi se sjednica održala što prije. Pretpostavljamo da će to biti danas (srijeda) u poslijepodnevnim satima i da ćemo na toj sjednici prihvatiti preporuke da se dozvoli rad tržnim centrima, kazao je Ajdinović.

Kako je za Klix.ba potvrdio Ajdinović, nakon razgovora s pomoćnikom ministra zdravstva FBiH Goran Čerkezom, prijedlog Kriznog stožera ovog ministarstva je dozvoliti i rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uz mjeru da u njemu bude maksimalno 50 osoba. Također, kako kaže, morat će se poštivati i ostale preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

-Kada je u pitanju okupljanje u javnim prostorima, na otvorenom će se moći okupiti maksimalno 100 ljudi, pojasnio je Ajdanović.

Federalni stožera Civilne zaštite naredbu o zatvaranju tržnih centara donio je 18. ožujka, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa.

RPŽ/VL/F