Thompsonu ne, Breni da

Otkazivanje već dogovorenog koncerta Thompsona na umaškom turniru, ponovno je žestoko podijelilo javnost. Damir Kajin je priznao da je napravio sve da spriječi nastup Marka Perkovića u Umagu, a za pomoć je kaže tražio i predsjednika Stjepana Mesića.

“Koncert je otkazan iako smo ispunili sve uvjete. Iz Stella Marisa, gdje je koncert trebao biti održan, su nas nazvali i rekli kako imaju zabranu održavanja koncerta. Taj smo prostor uredno zakupili i ispunili sve svoje obveze, a organizator koncerta smo bili mi u sklopu turneje po Hrvatskoj”, kaže Zdravko Barišić, menadžer Marka Perkovića Thompsona.

U odluci o zabrani Thompsonovog nastupa u Umagu sudjelovao je i Slavko Rasberger, direktor Croatia Opena.”Nemam više što komentirati, društvo nije za to, a ja sam čovjek od društva”, kaže Rasberger.

“Thompsonu nitko ništa nije zabranio, ali moram priznati da sam napravio sve da do njegovog nastupa ne dođe. Istina je da sam tražio pomoć od predsjednika, ali ne znam je li on ikoga zvao. No rekao mi je da ako Thompson dolazi u Umag on sigurno neće”, kazao je Kajin za Novu TV. No predsjednik Mesić kaže kako on s otkazivanjem Thompsonovog koncerta u Umagu nema nikakve veze.

Nakon otkazivanja Thompsonovog koncerta “ulje na vatru” samo je dolilo gostovanje Lepe Brene na umaškom turniru. Turbo folk pjevačica Lepa Brena ovih dana u Umagu uživa VIP status. I danas medijima atraktivna, iskoristila je i ovu situaciju da usput najavi kako snima novi album i planiranu turneju, između ostalog i u Hrvatskoj. Ne očekuje da će imati bilo kakvih problema, neugodnosti, ili, ne daj Bože – zabrana.

O političkoj ispravnosti javnog djelovanja Thompsona nakon rata može se ozbiljno razgovarati, ali neosporno je da je među prvima otišao na prvu crtu bojišnice i branio Hrvatsku. S druge strane, u biografiji njegove kolegice ostat će zapamćena epizoda iz 1993. godine kada je Fahreta Jahić posjetila svoje rodno Brčko. Bila bi to divna gesta prema napaćenim sunarodnjacima Bošnjacima, da se ondje nije pojavila u maskirnome odijelu srpske vojske.

Odgovori