Siromašni dječak iz BiH plače jer su mu oteli kupine koje prodaje uz cestu

Društvene mreže u Bosni i Hercegovini potresla je fotografija plavokosog dječaka koji plače uz cestu nakon što mu je skupina starijih dječaka ukrala kupine koje je tog dana ubrao u šumi i prodavao uz cestu.

Dječaka je fotografirao poduzetnik Selmir Šljivić iz Živinica koji mu je i pomogao, izvijestio je Dnevnik.ba.

“Prodavač kupina na cesti M18, Brlošci, općina Kladanj. Plače jer su mu neki momci probali kupine, oteli iste i pobjegli. Stadoh i nije važno što uradih, ali uspjeh prokleti i ove i sve one koji otimaju, novac, život, ljubav, život. Otac Bekrija nezaposlen, a majka veli non-stop kod liječnika, bolesna. Koje smo dno dostigli kao društvo da su djeca primorana raditi, da ne budu zaštićeni i još da im otimamo i to malo rada i zarade. Baš me stid, a Boga mi pomognem koliko mogu. Prestao je mali plakati i ima još jednu posudu za prodati”, napisao je Selmir, a slika uplakanog dječaka brzo se počela širiti društvenim mrežama, ali i medijima u BiH.

Šljivić je rekao da je presretan što je njegova fotografija izazvala ovakve reakcije da bi se pomoglo dječaku koji svakodnevno bere kupine u šumi i prodaje ih uz cestu.

Pojedini portali su prenijeli informaciju da dječak pripada izrazito siromašnoj obitelji s četvero djece i bolesnom majkom te da su do prošle godine su svi živjeli u jednoj sobici bez struje i vode, a onda im je jedna tvrtka iz BiH obnovila kuću.

RPŽ/DB