Rukometni savez BiH: Nastavljaju se ligaška i Kup natjecanja

rukomerni savez-bihNakon što je rukometnog kluba “Neretva”, iz Jablanice u svibnju prošle godine uložilo žalbu Rukometnom savezu BiH na utakmicu Prve lige Federacije BiH za žene igranu 16. svibnja 2015. godine između OŽRK “Jedinstvo Adlier” iz Tuzle i RK “Neretva” iz Jablanice, a koja je odlučivala o prvom mjestu i plasmanu u Premijer ligu BiH, a koju Saveza nikada nije razmotrio i odgovorio, uslijedia je tužba pred Općinskom sudom u Sarajevu zbog navodnih nepravilnosti na spomenutoj utakmici. 

Općinski sud u Sarajevu, ja dana 29. veljače 2016. godine donio rješenje u kojim se određuje zabrana svih aktivnosti Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine u vezi s natjecanjima u tekućoj sezoni do donšenja konačne i  izvršne odluke o žalbi ŽRK Naretva.

Naime, kako su priopćili iz Rukometnog kluba “Neretva”, ovaj klub je zatražio sudsku zaštitu u vezi sa završetkom prošle sezone, jer su još u svibnju prošle godine izjavili žalbu Rukometnom savezu BiH na nepravilnosti u utakmici Prve federalne lige za žene između OŽRK “Jedinstvo Adlier” iz Tuzle i RK “Neretva” iz Jablanice, a koja je odlučivala o prvom mjestu i plasmanu u Premijer ligu BiH.   Savez nije nikako razmotrio ovu žalbu RK Neretva, a jablanički klub je iz prosvjeda odbijao igrati nekoliko uvodnih kola u ovoj sezoni nakon čeka je Rukometni savez BiH odlučio izbaciti ih iz lige.

Na redovitoj sjednici Predsjedništva i Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH održanoj 1. ožujka 2016. u Sarajevu, prošlogodišnja žalba Ženskog rukometnog kluba Neretva je odbijena.

“Obzoriom da se IO RSBiH danas (01. ožujka 2016.) izjasnio o žalbi, odluka će u srijedu biti dostavljena Općinskom sudu u Sarajevu, čime će biti ispunjeno sve ono što je od nas traženo. Nema govora o obustavljanju natjecanja u Premijer ligi, a svi  četvrtfinalni susreti Kupa BiH igrat će se u srijedu kako je i najavljeno”  – kazao je za Fenu generalni tajnik RS BiH Smajo Karačić, koji je dodao da ŽRK Neretva nema pravo žalbe na odluku Saveza.

Je li ovo i konačni rasplet ove priče, pokazat će naredni period.

Izvor: Fena