Priveden kraju projekt Mladi za stare Crvenog križa Žepče

crveni kriz_strip

Crveni križ općine Žepče uspješno je priveo kraju projekt Mladi za stare vrijedan 40.000,00 KM koji je trajao šest mjeseci i uključivao obuku dva tima mladih volontera. Ovaj projekt realiziran je sredstvima Europske unije, a zahvaljujući njemu, obuku je prošlo 40 volontera koji će u budućnosti obavljati poslove kućne njege i pružanja prve pomoći. 

– Finale projekta Mladi za stare će biti kada svečano otvorimo rekonstruirane uredske prostorije i pokažemo što smo postigli u posljednje vrijeme. Nije neskromno ako kažem da smo među najboljim organizacijama Crvenog križa u Federaciji BiH i da će trend ozbiljnih projekata biti nastavljen i u budućnosti – rekao je na sinoćnjoj svečansoti Marko Sinanović, predsjednik Crvenog križa općine Žepče.

Sinanović je naglasio kako ga iznimno veseli činjenica da je  organizacija Crvenog križa u Žepču orijentirana na to da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija te kako će žepački volonteri nastaviti svakoga tjedna obilaziti starije osobe kojima je pomoć potrebna.

Na proslavi završetka ovog projekta, OO Crvenog križa Žepče dodijelila je priznanja i zahvalnice zaslužnim građanima i institucijama.

Uz Općinu Žepče, SMŠ Žepče, Centar za socijalni rad i Udruženje umirovljenika, zahvalnice  su dobili i mediji: Radio Žepče, portal Žepče.ba i Radiopostaja Žepče.