Po čemu je prof. Mayer toliko važan

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić osudio je jučer izjavu bivšeg američkog operativca za Balkan, profesora Sveučilišta za nacionalnu obranu Stevena Mayera, koji je u intervjuu Nezavisnim novinama i Dnevnom avazu poručio da “Bosna i Hercegovina ne može opstati”.

Američki profesor je zaključio da stalne tenzije između entiteta proizlaze iz činjenice da je “riječ o neprirodnom savezu između neprirodnih političkih zajednica”.

“Jasno je da profesor Mayer takve stavove ne može zastupati u svojoj zemlji u kojoj građani različitih rasa zajednički grade slobodno demokratskog društvo koje služi za primjer svim drugim sličnim zajednicama.

Jasno je, također, da takve ideje ne bi imao gdje plasirati. Nemoguće je ne zapitati se po čemu je to američki profesor Mayer toliko važan da je isti dan u dvije najtiražnije bh. novine dobio prostor za glavni intervju kako bi nam prognozirao – raspad države”, navodi se u priopćenju iz Kabineta predsjedatelja Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

Odgovori