Općina Žepče: Pomoć poljoprivrednicima kroz sufinanciranje proljetne sjetve

Iz Službe za gospodarstvo i financije Općine Žepče upućen je poziv poljoprivrednicima za prijavu za sufinanciranje proljetne sjetve. Poziv prenosimo u cijelosti.

“Pozivaju se poljoprivredni proizvođači općine Žepče koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata, a koji su obavili ili planiraju obaviti proljetnu sjetvu, da shodno dopisu Federalnog Ministarstva za poljoprivrede, vodoprivredu šumarstva svim broj 03-20-518/2020 od 31.03.2020.godine izvrše prijavu proljetne sjetve za 2020. godinu.

Prihvatljivi troškovi za proljetnu sjetvu u tekućoj godini su : troškovi nabavke sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća i drugih poljoprivrednih kultura. Poljoprivrednik će troškove dokazati dostavom fiskalnog računa o izvršenoj kupovini. Maksimalan iznos sufinanciranja je 1000,00 KM po krajnjem korisniku.

Na osnovu pristiglih prijava Općina Žepče će sačiniti listu korisnika za sufinanciranje troškova proljetne sjetve i istu dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prijavu proljetne sjetve izvršiti popunjavanjem obrazaca Prijava sjetve koji se može preuzeti na stranici općine Žepče www.opcina- zepce.com, na info pultu općine Žepče, poljoprivrednim apotekama općine Žepče i u sjedištima poljoprivrednih zadruga/udruženja općine Žepče.

Popunjeni obrazac dostaviti do 17.04.2020. godine u Službu za gospodarstvo i financije općine Žepče. Prijavu je moguće izvršiti i na broj 032 888 626 u periodu od 10,00 do 13,00. Poljoprivrednicima koji nisu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava/klijenata bit će omogućen upis u Registar klijenata po hitnom postupku. Zahtjevi za upis se podnose Službi za gospodarstvo i financije uz prilaganje potvrde o žiro računu i kopije osobne iskaznice.

Za sve informacije obratiti se na broj telefona 032 888 626,” kaže se u ovom pozivu iz Općine Žepče.

RPŽ/OŽ