Javni poziv za odobravanje kredita iz Kreditno-garancijskog fonda Vlade ZDŽ

Objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje kredita namijenjenih poslovnim aktivnostima privrednih društava na području Zeničko-dobojskog kantona.

Korisnik kreditne linije može biti privredno društvo koje se bavi proizvodnom ili uslužnom djelatnošću na području Zeničko-dobojske županije.

Po javnom pozivu za podnošenje kreditnih zahtjeva odmah je raspoloživ ukupni novčani fond za plasman kredita od 1,5 milijun KM, koji funkcioniraju na principu revolvinga, tj. iz vraćenih sredstava se odobravaju novi krediti. Maksimalni iznos kredita je 100.000,00 KM, krediti se odobravaju na period do 4 godine, u koji je uključen i grejs period u trajanju od 2 godine, a visina kamatne stope na odobrene kredite će se kroz komplementaran program potpuno subvencionirati kako bi za one tvrtke kojima bude odobren kredit iz KGF-a, kamata bila 0%.

Namjena za koju se može tražiti kredit su osnovna sredstva, sve vrste obrtnih sredstava, a posebno repromaterijala, te za sufinanciranje dijela poreza i doprinosa na plaće u visini do 50% za zadržane radnike.

Prioritet će imati sve proizvodne i uslužne djelatnosti kojima se olakšava premašivanje zdravstvenih i ekonomskih posljedica pandemije.

Javni poziv se može preuzeti na internet stranici www.zdk.ba (Javni poziv za odobravanje kredita iz KGF Vlade ZDK).

RPŽ / Press služba ZDŽ