Izložba sakralne umjetnosti u Žepču 16. ožujka

izlozba sakralne_umjetnosti

Odbor za međureligijsku suradnju (OMS) Žepče, na čelu s predsjedateljem, Izetom ef. Efendićem, Vas poziva na izložbu i predstavljanje pravoslavne, katoličke, židovske i islamske umjetnosti. 

Postavku izložbe organizira OMS Žepče koji djeluje pri Međureligijskom vijeću Bosne i Hercegovine. Izložba sakralne umjetnosti će se održati 16. ožujka 2016. godine u Gradskoj kavani Doma kulture u Žepču s početkom u 17.00 sati. Ova vrsta događaja jedinstvena je za naše područje i cilj joj je razbijanje predrasuda u svrhu pomirenja i suživota među pripadnicima tri različite konfesije.

Detalje sakralne umjetnosti predstavit katolički svećenik, župnik u župi Žepče, vlč. Predrag Stojčević, pravoslavni sveštenik o. Zoran Živković, Igor Kožemjakin, predmolitelj sarajevske sinagoge i Izet ef. Efendić, predstavnik Islamske zajednice u Žepču i njegov gost prof. dr. kaligrafije Ćazim Hadžimejlić.

Revijalni dio programa otvorit će Emptianae, ženska vokalna skupina. Tehničku podršku događaju omogućio je JU Dom kulture Žepče i SMŠ Žepče.

Nakon izložbe i predstavljanja sakralne umjetnosti četiriju religija, nazočni će imati priliku družiti se na domjenku u Gradskoj kavani Doma kulture Žepče .

Organizator ovog događaja je OMS Žepče u suradnji s Misijom OSCE-a u BiH, a pod visokim pokroviteljstvom CRS-a (Catholic Relief Service) i Međureligijskog vijeća.

Medijski pokrovitelji događaja su: Radiopostaja Žepče, Radio Žepče  i portal Žepče.ba.