Dragan Dabić = Radovan Karadžić, foto

Beograd – Zagreb– Sarajevo – Radovan Karadžić imao je tajni identitet na ime i prezime Dragan Dabić i radio je u privatnoj ordinaciji u središtu Beograda, objavljeno je na konferenciji za medije danas u Beogradu. Sijedi “čiča” s naočalama bavio se alternativnim metodama liječenja i mirno živio usred glavnog grada Srbije. Na konferenciji koja je trajala tek pet minuta tužitelj je pokazao fotografiju na kojoj je prerušeni Karadžić.

Na pokazanoj fotografiji Karadžić ima dugu bradu, kosa mu je potpuno sijeda i nosi naočale s velikom dioptrijom. Vrlo ga je teško prepoznati, što objašnjava to da se godinama neometano kretao središtem Beograda.

Za njegov tajni identitet nisu znali ni njegovi poslodavci, niti osobe od kojih je unajmio stan. On se slobodno kretao gradom i pojavljivao na javnim mjestima, rečeno je na konferenciji. Zbog toga što su još dva optuženika pod istom optužnicom nisu objavljene detaljnije informacije o uhićenom. Karadžić se i dalje brani šutnjom.

Akcija je započela u ponedjeljak popodne

“Radovan Karadžić uhićen je u ponedjeljak navečer prilikom premještanja s jedne na drugu lokaciju”, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik srpskog Savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić. Time je demantirao Karadžićevu izjavu pred istražnim sucem, koju je javnosti prenio njegov odvjetnik, da je uhićen u petak i tri dana držan u “nekoj sobi”.

Akcija uhićenja počela je u ponedjeljak popodne, ali su pripreme trajale dulje. Akcijski tim je čekao da se Karadžić premjesti da ne bi bilo žrtava, što je bilo uspješno. Karadžić se nije opirao uhićenju – rekao je Ljajić, napomenuvši da Karadžić nije državljanin Srbije.

“Praćena je grupa osoba, za koje se pretpostavljalo da su bili u Karadžićevoj mreži. Tako je lociran. Bio je vrlo uvjerljiv u skrivanju identiteta. Zadnje mjesto prebivališta bila mu je općina Novi Beograd”, rekao je Ljajić.

Odgovori