Iz Cesta FBiH najavljuju akcije sigurnosti na cestama

ne zelim_biti_zrtva_u_prometu

Vlada Federacije BiH (FBiH) je prihvatila Plan i program Javnog poduzeća Ceste FBiH za obavljanje poslova službe Pomoć – informacije na javnim cestama u FBiH za 2016. godinu, priopćila je Vlada. Ministarstvu prometa i komunikacija i Cestama FBiH Vlada je naložila da i dalje prate obavljanje poslova SPI i o tome je redovno izvještavaju. 

Jedna od akcija Bh. auto-moto kluba, planirana za ožujak i travanj 2016. godine, je Sigurnosni pojas spašava život. Cilj je povećanje za 50 posto broja sudionika u prometu koji koriste sigurnosni pojas i dječju auto-sjedalicu. Procijenjeno je da će s porukama ove kampanje biti upoznato više od 100.000 osoba.

Akcija Uspori – izaberi život planirana je za svibanj i lipanj 2016. godine, a bit će realizirana kroz distribuciju vodiča za sigurnu vožnju, emitiranje radio džinglova, prikazivanje spotova u elektronskim medijima i oglasa u tiskanim medijima.

Očekuje se da kampanjom bude obuhvaćeno više od 500.000 osoba. Za lipanj i srpanj 2016. godine planirana je akcija Putujte sigurno, čiji je cilj preventivna kontrola ispravnosti oko 1.200 putničkih motornih vozila.