FOTO: Odigrane prve utakmice na 3. Božićnom malonogometnom turniru

turnir 2015120500U subotu 5. studenog 2015. u 18:15 u sportskoj dvorani Katoličkog školskog centra u Žepču svečano je otvoren 3. Božićni malonogometni turnir Žepče 2015. Nazočne natjecatelje i gledatelje uvodno je u ime organizatora, Katoličkog školskog centra Bon Bosco Žepče i Salezijanske zajednice u Žepču, pozdravio don Danijel Vidović. Ekipama je poželio fer i sportsko druženje i sve je podsjetio na humanitarni karakter turnira.

Ove godine na turniru sudjeluje četrnaest ekipa a pravo sudjelovanja na njemu imaju osobe s prebivalištem u općini Žepče.

{gallery}zepce/20151205_turnir{/gallery}

U nastavku večeri odigrano je pet utakmica iz sve tri skupine, a turnir su otvorile prošlogodišnji prvak Caffe bar disco klub The Pub i Željezno polje Biljevina. U odličnoj utakmici odlična ekipa Željezno polje Biljevina sasvim zasluženo je pobijedila favoriziranu ekipu The Pub-a rezultatom 3:1. Uslijedio je susret ekipa Car Trim i Sliško koji je završio bez golova, ali je utakmica bila vrlo dinamična i zanimljiva. Puno iskusnija ekipa Car trim nije uspjela pobijediti dobru i poletnu ekipu Sliško.

Vrlo zanimljive bile su i ostale utakmice, uz dosta golova i uzbuđenja. U utakmici UHB caffea i Župe Žepče, ni vratar UHB caffea Mario Jurišić koji je zaista sjajno branio, nije uspio spasiti svoju momčad od uvjerljivog poraza. Župa Žepče je u uvjerljivo slavila s čak 11:0, te je pokazala da s pravom konkurira za najveće domete na turniru. Vrlo zanimljiva bila je i utakmica između ekipa Tadić Cop i Caffe bar disco club Enigma u kojoj je ekipa Tadić Cop imala uvjerljivih 3:0, da bi do kraju susreta Enigma postigla 2 gola i bila nadomak izjednačenja. Malo kasno su se probudili pa nije bilo vremena za totalni preokret. Vrlo dobra i najčvršću utakmica večeri bila je zadnju subotnja utakmica koju su odigrale ekipe Caffe bar Valentin i Caffe bar Code. Uz dosta prilika na obje strane susret je završio rezultatom 1:1. Ponovno je vratar briljirao, ovaj put Ivan Zovko na vratima Valentina i najzaslužniji je za konačan ishod susreta. Ekipa Valentina je povela ali je Code više nego zasluženo izjednačilo.

{gallery}zepce/20151206_turnir{/gallery}

Drugog natjecateljaskog dana, u nedjelju 6. prosinca, odigrane su četiri zanimljive utakmice. Ekipe  Enigma i Car trima bez pogodaka su odigrale prvi susret večeri. Enigma, koja je prošle godine na turniru zauzela treće mjesto, još nije uhvatila pravu formu, dok Car trim iz utakmice u utakmicu pokazuje da se radi o dobroj i čvrstoj momčadi. Uslijedio je susret KŠC Don Bosco i Župe Lug Brankovići. Mladi igrači KŠC-a, uz odlično vodstvo s klupe od trenera Josipa Klarića i don Danijela Vidovića prikazali su lijepu igru i potpuno nadigrali puno iskusniju ekipu iz Brankovića. Oba gola za pobjedu KŠC Don Bosco od 2:0 postigao je sjajni Gabrijel Mamić. Najbolju utakmicu večeri odigrale su ekipe Župe Žepče i Caffe bara Valentino. Valentono je dva puta bio u vodstvu ali Župa Žepče uspijeva izjednačiti. Konačni rezultat 2:2 bio je realan pokazatelj snaga na terenu, a obje ekipe su se pokazale kao sigurni kandidati za samu završnicu turnira. Posljednju utakmicu večeri između Caffe bara Code i ekipe No name obilježio je raspoloženi Igor Rašić postigavši 5 pogodaka, za konačnih 7:0 za Caffe bar Code.

Prvi vikend igranja turnira gledateljima je ponudio zanimljive utakmice i odličan nogomet, pa se organizatori s pravom nadaju, kako natjecanje bude odmicalo, uzbudljivim nogometnim predstavama i sve većem odzivu gledatelja. Prihod od ulaznica koje se naplaćuju po cijeni od 1 KM, kao i od sponzora, ide u humanitarne svrhe. Sve utakmice sude Eldin Hibović i Ermin Fejzić. Turnir se nastavlja narednog vikenda a na rasporedu su sljedeći susreti: 

Subota 12. prosinca:

20:15 Sliško – Caffe bar disco slub Enigma

21:00 UHB caffe – No Name

21:45 KŠC Don Bosco – Caffe bar disco club The Pub

22:30 Tadić Cop – NK Don Bosco Žepče 


Nedjelja, 13. prosinca:

19:30 Župa Žepče – Caffe bar Code

20:15 Župa Lug Brankovići – Željezno polje Biljevina

21:00 Cafe Valentino – No name

21:45 NK Don Bosco Žepče – Sliško

Foto i tekst: G Brašnić