Promocija romana Ante Marinčića na Danima Ive Andrića

anto marincic

Danom otvornih vrata rodne kuće Ive Andrića i izvedbom kazališne predstave Nobelovac i Travnik počela je ovogodišnja manifestacija posvećena djelu najpoznatijeg Travničanina. 

Ovogodišnji Andrićevi dani posvećeni su obljetnicama vezanim za našeg jedinog nobelovca. Redom: 40 godina od njegove smrti, 70 godina od izdavanja njegovih djela Travnička hronika i Na Drini ćuprija, ali i stotinu godina od njegova prvog dolaska u Travnik.

Bogatim kulturnim programom grad Travnik i ove godine obilježava Dane Ive Andrića, a u ovogodišnjem programu sudjelovat će i književnik i naš sugrađanin, Anto Marinčić. On će u Gradskoj biblioteci u Travniku večeras u 19.00 sati predstaviti svoj roman Potom je sve utihnulo.

Anto Marinčić hrvatski je književnik, novinar i političar iz Čustog Brda. Piše romane, pjesme, kratke priče i dramske komade. Djela su mu objavljena u Osvitu, Hrvatskoj riječi, Katoličkom tjedniku, Večernjem listu, Natronu, Unicepu, Radu, TIN-u i drugim listovima. Pjesma Jeka  je uvrštena, temeljem natječaja Međunarodnoga instituta za književnost ERATO, u knjigu najljepših lirskih pjesama. Njegov roman Rafaelo peti je najčitaniji roman u Hrvatskoj u listopadu 2012. godine (prema Hrvatskom knjižničarskom društvu).