FOTO: Dani Miholjskog ljeta 2015.

m DSC05083Dani Miholjskog ljeta, najstarija folklorna manifestacija u žepačkom kraju, proslavila je 30. kolovoza 2015. osamnaesti rođendan. Jučerašnja smotra folklora održana je na platou ispred restorana California u Brankovićima, a kao i svake godine organiziralo ju je HKUD Ognjišta Brankovići. 

Manifestaciju je otvorio Općinski načelnik Mato Zovko koji je u uvodnom govoru naglasio važnost predanog rada kakav od samog početka pokazuje HKUD Ognjišta. Nazočnim gostima obratila se i predstavnica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, gđa Mirka Jozić, koja je rodom iz Žepča.

{gallery}zepce/20150831_miholjsko_ljeto_01{/gallery}

Osam gostujućih folklornih društava pokazalo je jučer na Brankoviću dio hrvatskog folklora iz različitih krajeva. Riječ je o sljedećim društvima: HKUD Matija Antun Reljković iz Davora, KUD Župa Grab iz Trilja, Zavičajna zajednica bh Hrvata iz Tovarnika, HKUD Jare iz Širokog Brijega, KUD Ravnica iz Oštre Luke, HKUD Izidor Poljak iz Brčkog, HFS Bobovac iz Ćatića i KUD Fra Ivo Šimić iz Novog Sela – Balegovca. Domaćini su po završetku smotre svim sudionicima dodijelili zahvalnice, a druženje se nastavilo uz pjesmu i izvorna kola. 

{gallery}zepce/20150831_miholjsko_ljeto_02{/gallery}