FOTO: Počela Otvorena zabavna škola nogometa u Žepču i Zavidovićima

sn8

U zajedničkoj organizaciji nogometnih klubova općina Žepče i Zavidovići počela je 27. kolovoza 2015. Otvorena škola nogometa.

Prvi dan ove nogometne škole, kojoj je cilj okupiti djecu nižih razreda osnovne škole, počeo je u devet sati na Gradskom stadionu u Žepču. Načelnik Općine Žepče, Mato Zovko, izveo je prvi potez na travnjaku i kratko se obratio polaznicima ovogodišnje Otvorene škole nogometa. Priredbi otvorenja nazočio je i Muhamed Jusufović, predsjedatelj Općinskog vijeća Žepče.

Ove godine u Otvorenoj zabavnoj školi nogometa sudjeluje 110 djece, dječaka i djevojčica, iz općina Žepče i Zavidovići. Ranijih godina sudjelovala je i općina Maglaj. Ova škola nogometa održava se svake godine od 1998. godine kada je počela pod imenom Danska škola nogometa i svake godine okuplja zavidan broj djece. 

Organizator Željko Antolović ujedno je i aktivan član NK Žepče, a uz sportski i zabavni karakter ove manifestacije on naglašava i kako jevrlo važno u današnje vrijeme ponuditi djeci ovakve sadržaje jer zbog načina života sve se manje djece aktivno bavi sportom i sve je manje socijalizacije među djecom. 

U programu Radiopostaje sutra u devet sati poslušajte razgovor koji smo ovom prilikom snimili s organizatorima Željkom Antolovićem iz NK Žepče i Admirom Burićem iz NK Krivaja, i polaznicima Otvorene škole nogometa. 

{gallery}zepce/20150827_skola_nogometa{/gallery}