AUDIO: Dušan Gojkov iz Balkanskog književnog društva u Žepču

dusan gojkov

Projekt Pisci za budućnost realizira se u sklopu projekta Dijalog za budućnost koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekt Dijalog za budućnost se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju mira (PBF). 

Idejni tvorac, osnivač i glavni urednik Balkanskog književnog glasnika, Dušan Gojkov boravio je u petak, 24. srpnja u Žepču kako bi promovirao projekt Pisci za budućnost.  Pored toga, Dušan Gojkov poznati je pripovjedač i romanopisac, ali i pjesnik, autor više od 250 radio drama i dokumentarnih filmova. Čut ćete u nastavku našeg programa što smo u kratkom razgovoru čuli od ovog nadasve zanimljivog čovjeka. Jedan od realizatora projekta je i Neven Mehinagić koji je u petak također dolazio u Žepče. Od njega smo saznali nešto više o samom projektu Pisci za budućnost.

Žepče je jedan od gradova koji sudjeluje u ovom projektu zahvaljujući JU Opća biblioteka Žepče, a ravnateljica Sabina Malićbegović pobrinula se da i trojica mladih žepačkih pjesnika ne promaknu budnom oku (i uhu) književnog veterana Gojkova. Na književnoj večeri u Domu kulture svoju poeziju predstavili su Arif Odobašić, Semin Smajlović i Armin Bolić.

Poslušajmo.

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/dusan-gojkov-i-neven-mehinagic-u-zepcu{/soundcloud}