Priopćenje iz Povjerenstva za nadzor rada policije

policijska marica

Povjerenstvo za nadzor rada policije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona uputilo je svim zaposlenicima Uprave policije, a posebno svim policijskim službenicima u Zeničko-dobojskom kantonu izraze iskrene zahvalnosti za besprijekornu pripremu i (su)organizaciju osiguranja važnih društvenih događaja koji su se dogodili u proteklom mjesecu u našoj zemlji.

U čestitci se navodi da je policija svojim nesebičnim zalaganjem i neumornim višednevnim radom, uz poštivanje najviših profesionalnih i etičkih standarda, uspješno organizirala osiguranje – u dijelu svojih zakonskih nadležnosti – posjeta pape Franje Bosni i Hercegovini i osiguranja velikih međunarodnih sportskih utakmica (rukometna utakmica Bosna i Hercegovina – Bjelorusija u Areni Zenica i nogometna utakmica Bosna i Hercegovina – Izrael na stadionu Bilino polje). Naglašeno je da je ovakvim odgovornim i hrabrim angažmanom policija održala javni red i mir na visokom nivou, zaštitila sigurnost građana i imovine te učinila da se dragi prijatelji naše zemlje i svi uvaženi gosti osjećaju ugodno i sigurno.

Upućene su čestitke i policijskom komesaru na veoma uspješnom i profesionalnom rukovođenju navedenim aktivnostima. Istaknuto je da ih raduje zajednička suradnja Povjerenstva za nadzor rada policije i Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koja će dodatno osnažiti ulogu i značaj policije u našem društvu, za dobrobit svih građana Zeničko-dobojskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine.

Jasmin Duvnjak, predsjedatelj Povjerenstva za nadzor rada policije