Promo: Ljeto je – s Dugom Ideal uredite svoj dom

tapetaAko vam financije ne dozvoljavaju da angažirate profesionalca za uređenje stana ili se sami smiono upustite u krečenje jer mislite da to sami možete dobro napraviti, svejedno se morate temeljno pripremiti za taj proces i barem minimalno informirati o nekim tehničkim i estetskim detaljima koji vam, ako ste ih zaobišli mogu uživanje stvaranja novoga prostora pretvoriti u noćnu moru i prouzrokovati dodatne i nepotrebne troškove. 

Prije nego se upustite u ovu malu avanturu važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari od kojih naglašavamo one najbitnije, a to su:

  • izbor odgovarajućih boja,
  • izbor alata i pribora,
  • priprema zidova za krečenje,
  • krečenje.

Izbor odgovarajućih boja

Prilikom izbora odgovarajućih boja smo često u dilemi; izabrati prema svom ukusu i želji ili trendovski, po raznim preporukama. U svakom je slučaju važno, ako želimo dobiti atraktivan, svjež i ugodan prostor prije svega, voditi računa o postojećem razmještaju i boji namještaja, boji tepiha, kvadraturi prostora, količini svjetlosti, itd.

Izbor između toplih (crvena, narančasta, roza) i hladnih boja (plava, zelena, ljubičasta), zavisi od vaših želja i ugođaja kojega želite stvoriti.

dugaideal

Miris za unutarnje zidove

Danas je gotovo nezamislivo kupiti boju za krečenje a ne kupiti miris za unutarnje zidove. Miris za unutarnje zidove je proizvod u tekućem stanju koji se lijeva u kantu s bojom.

Boja pomiješana s mirisom daje prostorijama svježinu i ugodnost u trajanju tri do šest mjeseci.

Tapete

Pored krečenja jedan od načina da uredite unutarnje zidove su i tapete. Tapete su odličan izbor za dekoraciju unutarnjih zidova, a uz pravilan izbor boje za krečenje užitak je zagarantiran. Kod nas možete naći tapete najpoznatijih svjetskih proizvođača. Zidovi mnogih poslovnih objekata i privatnih stanova dekorirani su tapetama iz  našeg programa. Pored „dizajnerskih“ tapeta nudimo specijalne tapete za dječje sobe, kao i samoljepljive tapete. Jedini u regiji nudimo i foto tapete.

Dekorativne boje za zid

U našoj ponudi možete pronaći i specijalne boje za zidove, dekorativne boje za zid. Korištenjem ovih boja dobije se određeni uzorak i struktura na zidu.

Odabir alata i pribora

Najvažniji su nam svakako odgovarajući valjci, nastavci za produženje valjka, valjci za ćoškove i nedostupna mjesta iza radijatora, lopatice za gletanje, kistovi (četke), ljestve i pvc folija. Valjci bi trebali biti od prirodnih materijala koji za razliku od sintetičkih na sebe primaju daleko više boje i rad s takvim valjcima pretvara se u pravi užitak.

Priprema zidova za krečenje

Prije samog nanošenja boje potrebno je, namještaj zaštititi pvc folijom. Zaštititi trakama utičnice, prekidače, rubove stolarije itd… Popuniti  odgovarajućom masom za izravnavanje i zaglađivanje eventualne pukotine ili rupe, a potom prešmirglati papirom. Slijedi impregnacija zidova, jer na taj način ujednačujemo podlogu i značajno štedimo na potrošnji boje. 

Krečenje

Kod nanošenja boje morate se držati nekih pravila, kako biste izbjegli neke najčešće početničke greške. Ako koristite valjak, najprije ga namočite u posudu s bojom i s nekoliko poteza naprijed-nazad na plitkom (žljebastom) dijelu posude uklonite višak boje koja će tako biti ravnomjerno raspoređena po valjku. Bojenje započnite dijagonalnim ili cik-cak potezima kako bi nanijeli boju na površinu, a zatim prijeđite preko površine s dugačkim potezima gore-dolje, kako bi ujednačili nanos boje.

{gallery}zepce/20150630_dugaideal{/gallery}

Redoslijed kojim krečite prostorije uvijek je od vrha prema dnu, što znači da započinjete sa stropom i nastavljate sa zidovima. Bojenje stropa je lakše valjkom s produženom drškom nego s molerskih ljestava koje preporučujemo samo profesionalcima. Uvijek započnite od kuta i najužeg dijela prostorije. Nakon što se strop osuši, možete nastaviti s bojenjem zidova, ali uvijek od stropa prema podu.

Nakon prvog nanosa boje, sve eventualne nedostatke ili dijelove koje ste preskočili popravite drugim slojem. I ne zaboravite, obvezno je uvijek se držati uputstva proizvođača o odnosima vode i boje.

 

TRENUTNO NA AKCIJI

UZ KUPLJENU BOJU ZA KREČENJE NA POKLON DOBIJATE POSUDU ZA MIJEŠANJE BOJE, ČETKU, FOLIJU I TRAKU ZA ZAŠTITU.

DUGA IDEAL VAŠ IDEALAN PARTNER ZA GRADNJU!