Sanirani mostovi u Strupinoj i Mladoševici

moststrupina

U okviru Projekta Cesta, kojeg financira USAID, a implementira CRS, upravo je završen projekt Sanacija mostova i potpornih zidova u MZ Radojčići i MZ Novi Šeher. 

Nakon što su građani, iz ovih mjesnih zajednica, ranije ispunili aplikacijske obrasce i pripremili neophodnu projektnu dokumentaciju te izrazili spremnost da sami vrše ugradnju doniranog građevinskog materijala, dana, 11. svibnja 2015. godine, u Općini Maglaj, potpisani su i ugovori o donaciji s CRS-om i sa dobavljačem građevinskog materijala, piše Maglaj.net. Vrijednost donacije u građevinskom materijalu je bila 12.278,04 KM, a projektom je obuhvaćena sanacija dva mosta u Strupinoj i jednog mosta u Mladoševici.

Zahvaljujući angažmanu brojnih volonterki i volontera, iz gore spomenutih naseljenih mjesta, sanacije mostova su završene u planiranom roku i u skladu s dostavljenim projektima. Uz velike zahvale USAID-u i CRS-u na ovoj vrijednoj donaciji, kroz određene radove ili stručne usluge u realizaciji ovog projektu su pomogli: Općina Maglaj, JP Komunalno Maglaj, Budo Expor Novi Šeher, Vatrogasna jedinica Maglaj, Ivica Pervan, Angela Ezgeta i mnogi drugi.

Po riječima Marinka Kelavića, voditelja projekta, ukupna vrijednost ovih radova iznosi preko 25.000 KM. Ovim projektom je spriječeno urušavanje mostova koji su, u prošlogodišnjim poplavama, bili znatno oštećeni.

Izvor: Maglaj.net