FOTO: U polufinalu humanitarnog veteranskog turnira susrest će se Lovnica i Papratnica, te Josip Blek Jopa i Fair play

m DSC03147Kiša koja je u Žepču padala cijelu srijedu 17. lipnja, preselila je događanja na humanitarnom veteranskom malonogometnom turniru „Sveti Anto 2015.“ s umjetne trave u sportsku dvoranu Don Bosco no nije pokvarila ugođaj na tribinama.

Dlanove publike koja se polako okupljala u 19 sati su zagrijali mališani iz Nogometnog kluba Don Bosco. Seleći igru s jednog kraj igrališta na drugi, dječaci su svakim svojim potezom oduševljavali gledatelje. Pravo uzbuđenje uslijedilo je u 19:30 sati kada su na teren istrčali nogometaši Lovnice i MNK Sokola. Početak susreta je pripao Sokolima, ali tri sasvim izgledne prilike u drugoj, devetoj i dvanaestoj minuti bivaju neiskorištene pa je po nepisanom nogometnom pravilu uslijedila kazna. Povela je Lovnica pogotkom Rajka Vidovića i tako preuzela i inicijativu na terenu. Iako se Sokoli nisu predavali, sreća je bila na strani protivnika i Jozo Tadić pogađa za konačnih 2:0. Do samog kraja susreta ekipa MNK Sokol je konstantno pritiskala ka golu protivnika, a vratar Ivo Klarić je odličnim intervencijama u nekoliko navrata osujetio opasne pokušaje Lovnice za povećanje vodstva, pa je rezultat ostao nepromijenjen. Tako je Lovnica prošla u polufinale a MNK Sokol se za oproštaj od turnira pokazao u svom najboljem izdanju. U susretu ekipa Armani i Josip Blek Jopa mreže su mirovale cijelo vrijeme, bez većih izgleda za postizanje pogotka s obje strane. Valja istaknuti udarac Ivana Jurića ka praznom golu Josip Blek Jope, nakon istrčavanja vratara Brune Jukića, no nedovoljno precizno za promjenu rezultata. Uslijedilo je izvođenje penala i u čemu su spretniji bili dečki iz Viništa pa Zoran Jukić postiže pobjednički pogodak za konačnih 3:2 za ekipu Josip Blek Jopa.

{gallery}zepce/20150618_veteranski_turnir{/gallery}

 Susret Papratnice i Mladoševice nije imao rezultatske neizvjesnosti jer je Papratnica od prvog do zadnjeg sučevog zvižduka dominirala terenom i držala igri pod kontrolom, zahvaljujući ponajprije razigranom Nikoli Trogrliću. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Papratnice od 1:0. U drugom poluvremenu je Mladoševica odlučila promijeniti taktiku, što će se kasnije pokazati ključnim, ali u korist Papratnice. Vratar Mladočevice Nikica Maglica je zamjenio mjesto u ekipi s napadačem Dragom Marijanovićem i ubrzo postiže pogodak u vlastitu mrežu, pored nemoćnog Marijanovića. Za vodstvo Papratnice od 3:0, što je ujedno bio i konačan rezultat susreta, zaslužan je vratar Mladoševice Marijanović koji je na sredini terena izgubio loptu i tako omogućio Nikoli Trogrliću postizanje pogotka. Ozljedama pokošena ekipa svećenika Pax Christi nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor razigranom Fair play-u. Nakon u samom uvodu nesretno primljenog autogola, zbog ranije ozljede igru napušta Predrag Stojčević te teko Pax Christi ostaje i bez posljednje zamjene i ozbiljnih izgleda za pobjedu. Nakon što se u drugom poluvremenu ozlijedio i vratar Josip Šimunović, čime su nastale i najmanje nade Pax Christia, na gol vidno šepajući staje Predrag Stojčević. Čekao se samo posljednji zvižduk suca i susret je završen pobjedom Fair play-a 6:1.

{gallery}zepce/20150618_veteranski_turnir_2{/gallery}

U polufinalu koje je se igra u četvrtak 18. lipnja 2015. snage će odmjeriti Lovnica i Papratnica, te Josip Blek Jopa i Fair play. Prva utakmica počinje u 19:30 sati a polufinalni i finalni susreti se igraju dva puta po dvadeset minuta. Prije samih utakmica gledatelji će imati priliku uživati u revijalnim susretima. Finale je na programu u subotu 20. lipnja 2015. godine.