Dilberović: Podhitno ukinuti “dvije škole pod jednim krovom”

elvira-dilberovic

Jedan od prioriteta Ministarstva obrazovanja i znanosti Federacije BiH je pomoći nadležnim obrazovnim vlastima u eliminiranju dvije škole pod jednim krovom, pomoću konkretnih mjera i aktivnosti, izjavila je u intervjuu za današnje Oslobođenje nova federalna ministrica znanosti i obrazovanja Elvira Dilberović.

Po njenim riječima, Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti zajedno s Koordinacijom ministara obrazovanja i znanosti Federacije BiH, s ciljem ispunjavanja preuzetih međunarodnih obaveza, a na osnovu Protokola o suradnji, izradilo je preporuke za eliminiranje segregirajućih i podijeljenih struktura u odgojno-obrazovnim ustanovama u Federaciji BiH 2012. godine, uz puno poštivanje ustavne nadležnosti u oblasti obrazovanja koja se u FBiH nalazi na kantonalnoj razini.

– Međutim, ministri obrazovanja u kantonima gdje je prisutna pojava dvije škole pod jednim krovom još nisu realizirali zaključak Koordinacije, kojim su se obavezali izvršiti analizu načina funkcioniranja i dati prijedloge kako približiti odvojene paralelne strukture u školama. Ministarstvo će pružiti kantonima svaki vid stručne i druge neophodne pomoći u rješavanju ovoga problema – rekla je Dilberovic.