Raspuštena 24. sjednica Općinskog vijeća: Vijećnici se nisu uspjeli dogovoriti oko dnevnog reda

grb opcine_zepce

Sjednica Općinskog vijeća Žepče zakazana za 26. veljače 2015. godine nije održana.

U dvorani Općinskog vijeća u Domu kulture u Žepču sjednica je počela uobičajenim rasporedom. Vijećnici su dobili priliku postaviti pitanja ili iznijeti inicijative koje su pripremili. Vijećnik HDZ-a 1990, Franjo Mostarac iznio je inicijativu da se svi budući investitori u Općinu Žepče, osobito oni koji će dobiti zemljiše u poslovnoj zoni Polja, obvežu kako će, kod zapošljavanje, prioritet dati radnicima s područja Općine Žepče. Ovu incijativu podržali su i ostali vijećnici, a Vijeće se složilo da će nadležna služba pripremiti potrebnu dokumentaciju kako bi se ova inicijativa i realizirala.

Nijaz Derlić pitao je kakav je status građana koji žive u ugroženim zonama, ali ne mogu se prijaviti na natječaje za popravak šteta koje su njihovi objekti pretrpjeli u prošlogodišnjoj prirodnoj nesreći. 

Vijećnik Fadil Jahić istaknuo je problem javne rasvjete u MZ Žepče, ali i same organizacije MZ Žepče. Stupovi javne rasvjete su dotrajali, a na njih su priključeni i drugi kablovi. Velik broj stupova javne rasvjete uopće nije u funkciji. Vijećnik Jahić predložio je da se, do novih izbora u MZ Žepče, o ovom problemu brine povjerenstvo koje će oformiti OV. 

Uobičajeni ritam sjednice prekinuo se na usvajanju dnevnog reda. Sporna je bila deseta točka: Prijedlog Odluke o pristupanju parcijalnoj izmjeni Prostornog plana Općine Žepče za izradu Plana parcelacije u Ulici fra Vjeke Ćurića. Načelnik je, kao predlagač, povukao točku, a vijećnici nakon toga nisu izglasovali dnevni red i sjednica je prekinuta.

Predsjedatelj Općinskog vijeća, Muhamed Jusufović, kaže kako je ovo slučaj bez presedana u njegova dva mandata na čelu Općinskog vijeća Žepče.

Naredna sjednica Općinskog vijeća bit će sazvana u što skorijem vremenu.