Potpisani ugovori za projekte Jačanja lokalne demokracije – LOD IV

undp 20150128-1

U Žepču je 28. siječnja 2015., u uredu općinskog načelnika Mate Zovke, potpisan ugovor u sklopu provedbe projekta Jačanje lokalne demokracije IV – LOD IV. Mikrokapitalne ugovore potpisali su Udruženje poljoprivrednika Proizvođači maline-kooperanti iz Željeznog polja – s projektom Bolji život (35.720,00 KM), udruga Sportski savez općine Žepče s projektom Sportska škola – Žepče 2015. (32.620,00 KM) i Udruga za održivi razvoj UZOR Žepče s projektom Zajedno za održivi razvoj ruralnih područja (34.660,00 KM).

Ugovor su ispred žepačkih udruga potpisali Darko Andrijević (Sportski savez), Suad Hadžić (Proizvođači maline) i Dragan Janko (UZOR), a ispred UNDP-a Damir Žarak. 

Općina Žepče je u srpnju ove godine direktnim putem odabrana kao partnerska jedinica lokalne samouprave (JLS) u okviru LOD IV projekta. Direktni odabir partnerskih JLS u LOD IV projekt je dio odgovora Europske unije na novonastalu situaciju u JLS koje su teško pogođene poplavama u svibnju 2014. godine.

Projekt Jačanje lokalne demokracije IV – LOD IV koji provodi UNDP financira Europska unija iz sredstava Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 milijuna eura s ciljem da doprinese demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljem razvoju Bosne i Hercegovine kroz podršku odabranim općinama u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva.

FOTO: Ivan Ćurić