Preminuo Joe Cocker

joe cocker

U 70-oj godini života preminuo je legendarni pjevač Joe Cocker.

– John Robert Cocker, obitelji, prijateljima i obožavateljima poznat kao Joe Cocker, preminuo je 22. prosinca 2014. godine nakon teške bitke s rakom pluća – stoji u priopćenju Sony Musica, izdavačke kuće s kojom je pjevač surađivao.

Cocker je rođen 20. svibnja 1944. godine u Sheffieldu u Engleskoj, a u karijeri koja je trajala desetljećima izdao je 40-ak albuma.

Njegov agent Barrie Marshall za BBC je izjavio:

– Bio je jednostavno jedinstven i ostavit će prazninu u našim srcima koju neće biti moguće ispuniti. Bez sumnje je bio jedan od najvećih blues/soul pjevača koje je Britanija ikada dala i kroz život se kao čovjek nije minjenjao. Iznimno talentiran, bio je istinska zvijezda, ali dobar i skroman čovjek koji je volio nastupati. Svatko tko ga je ikada vidio uživo nikada ga neće zaboraviti.

Poznat po svom hrapavom glasu, Cocker je karijeru započeo 60-ih godina prošlog stoljeća u rodnom Sheffieldu. Proslavio se najprije obradom pjesme Beatlesa, With A Little Help From My Friends, a potom je uslijedila fantastična karijera jednog od najprepoznatljivijih glasova današnjice.

Na sceni je bio aktivan gotovo do posljednjeg dana. Na prošlogodišnjoj turneji obarao je rekorde u prodaji ulaznica, a posljednji koncert održao je u lipnju u Londonu.