Teknotherm Group Norway investira u Žepče

Teknotherm Group Norway

Novi investitor u općini Žepče je tvrtka Teknotherm Group Norway iz Norveške koja je odlukom OV Žepče postala vlasnik zemljišta površine 6.818 m2 u industrijskoj zoni Polja Žepče, javlja portal Općine Žepče.

Prestavnici ove tvrtke posjetili su općinu Žepče nekoliko puta i u razgovoru s općinskim načelnikom Matom Zovkom dobili sva potrebna jamstva da će njihov kapital biti siguran i dobro iskorišten ulaganjem u općini Žepče. Riječ je o tvrtki koja u svojoj grupi ima osam tvrtki koje se nalaze širom svjeta s ukupno dvjestotinjak zaposlenika.

Teknotherm Group Norway se bavi metalo-prerađivačkom djelatnošću te inžinjeringom i proiuzvodnjom raznih strojeva u pomorskom i of shore sektoru u Norveškoj i svijetu.

Namjera uprave je izgraditi modernu tvrtku Žepču koja će se baviti proizvodnjom za već poznato tržište i gdje će u početku biti uposleno 20 mladih inženjera te oko 40 zaposlenika drugih djelatnosti. Početak gradnje je najavljen za početak niduće godine, a u tijeku je izrada projekta i provođenje administrativnih procedura koje su olakšane i bit će vrlo brzo rješenje od strane općinske administracije. Prema riječima općinskog načelnika Marte Zovko investitor iz Norvečke pokazao je ozbiljnost i spremnost za rad i nije bilo poteškoća u međusobnoj komunikaciju.

RPŽ/OŽ

Odgovori