U Iraku pri pokušaju izvođenja samoubilačkog napada poginuo bh. državljanin

emrah fojnica

Sarajevo – U petak je u Iraku poginuo još jedan građanin BiH. Riječ je o Emrahu Fojnici zvanom ‘Hattab’, rođenom 16. srpnja 1991. u Zavidovićima.

Prema navodima Facebook profila Vijesti Ummeta, 23-godišnji Fojnica je otišao u Irak kako bi izveo samoubilački bombaški napad, a navodno je u trenutku smrti imao prsluk na sebi, piše Dnevnik.ba.

Emrah Fojnica je inače poznatiji bh. javnosti po tome što je bio optužen zajedno s Mevlidom Jašarevićem za napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu 28. 10. 2011. godine.

Tijekom pretresa u Gornjoj Maoči pronađena je putna torba u kojoj je bila automatska puška sa streljivom i osobna iskaznica Emraha Fojnice. Policija je vjerovala da je Fojnica trebao biti jedan od sudionika u napadu na američko veleposlanstvo, no nikada se to nije dokazalo, pa je oslobođen optužbi.

Fojnica se ubrzo nakon suđenja preselio u selefijsku zajednicu u selu Ošve kod Maglaja, odakle je uz blagoslov lidera te zajednice Izeta Hadžića polovicom srpnja prošle godine otišao u Siriju. S njim su tada otišli Atif Nuhanović i Azimir Ališić, koji su kasnije i poginuli, piše Federalna.ba.

Emrahu Fojnici se Siriji pridružila njegova supruga Enesa Džinić, čija je obitelj već bila u Siriji.  Kasnije je Fojnica otišao u Irak gdje se dobrovoljno prijavio za istihad – mučeništvo, herojsku smrt odnosno sudjelovanje u samoubilačkom napadu.

RPŽ/DB

Odgovori