Knjiga Žive li sveci među nama? predstavljena u Novom Šeheru

sveciŽive li sveci među nama? naslov je druge knjige sestre Biserke Jagunić. Knjiga je svojevrsna biografija s. Marinke Andrić, s isječcima iz njenog dnevnika i pismima kojima je druge poticala na potpunije predanje Bogu. Predgovor za knjigu napisao je dr. Tomislav Ivančić.

Knjigu su Školske sestre franjevke Krista Kralja jučer predstavile u župi Novi Šeher, iz koje je s. Marinka. Promociji knjige nazočio je općinski načelnik, Mato Zovko, obitelj pokojne s. Marinke i vjernici okupljeni u župi. Nazočni su mogli razgledati i izložbu slika polaznika likovne kolonije u Novom Šeheru. 

S. Marinka (Kata) Andrić rođena je 18. veljače 1953. u selu Adže u župi sv. Ilije proroka u Novom Šeheru od oca Ilije i majke Anđe rođ. Jukić. Poslije osmogodišnje škole 1968. započela je svoj redovnički put u zajednici Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog srca Marijina. Novicijat je započela 19. kolovoza 1971. u Kloštru Ivaniću, gdje je 20. kolovoza 1972. položila prve zavjete i uzela ime s. Marinka. Doživotne zavjete položila je na blagdan sv. Klare Asiške, 11. kolovoza 1977. godine. Umrla je u Kloštru Ivaniću, na blagdan Srca Isusova, 26. lipnja 1987. u 35. godini života i 16. godini redovničkog predanja.

Potrebni su nam uzori i suputnici na bolnim i patničkim etapama naših životnih putova. Živeći u prošlosti oni jačaju korijene našega životnog stabla, a kao uzori oni su projekt koji snaži naše korake prema smislu života. Opasno je zaboraviti velikane naših dana. Velikani pak nisu samo javni djelatnici izloženi medijskom prepoznavanju, jer svaki je čovjek u okviru svojega egzistencijalnog puta u svojoj mjeri velik i sposoban biti uzor mnogima koji posrću pod teretom križeva i zadaća. Ova knjiga je dragocjen podsjetnik i poziv na cjelovito življenje darovanih nam dana. (Iz predgovora, prof. dr. Tomislav Ivančić)

RPŽ/SSF/AnEz

Odgovori