Siguran prolazak Francuske i Argentine; poznato šest parova osmine finala

nog fra-ekv

Rio – Nogometaši Francuske odigrali su u posljednjem kolu skupine E u Rio de Janeiru bez pogodaka protiv Ekvadora i tako osvojili prvo mjesto u skupini te su izbjegli Argentinu u osmini finala.

Ekvador je ostao bez drugog kruga, jer je Švicarska u Manausu s 3:0 nadigrala Honduras.

Francuze je samo čudo moglo izbaciti iz osmine finala, a za osvajanje prvog mjesta bio joj je dovoljan i remi. S druge strane Ekvador je ovisio o dvoboju Švicaraca i Hondurasa.
Francuska će u osmini finala 30. lipnja u Brasiliji igrati protiv Nigerije.

Nogometna reprezentacija Švicarske izborila je osminu finala zahvaljujući 3:0 pobjedi protiv Hondurasa u Manausu u susretu posljednjeg, trećeg kola skupine E.

Švicarska je natjecanje u skupini završila na drugom mjestu sa šest bodova, iza Francuske koja je osvojila prvo mjesto sa sedam, a ispred trećeg Ekvadora s četiri. Honduras je završio natjecanje kao posljednji bez bodova. Švicarska će tako igrati u osmini finala i to 1. srpnja u Sao Paulu, a suparnik će joj biti Argentina.

Bosna i Hercegovina ostvarila je svoju povijesnu prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima. U posljednjem, trećem kolu skupine F BiH je slavila protiv Irana s 3:1 te tako osvojila treće mjesto u skupini.

U drugom susretu u skupini Argentina je s 3:2 nadigrala Nigeriju te tako osvojila prvo mjesto u skupini s maksimalnih devet bodova. Nigerija je druga s četiri boda, BiH treća s tri, a Iran je posljednji s jednim bodom.

Iako je Iran trebao biti motiviraniji za ostvarivanje rezultata u posljednjem kolu, jer je još imao priliku pobjedom izboriti plasman u osminu finala, mnogo bolje su dvoboj odigrali reprezentativci BiH.

PAROVI OSMINE FINALA:
Brazil – Čile (28. lipnja – Belo Horizonte)
Kolumbija – Urugvaj (28. lipnja, Rio de Janeiro)
Nizozemska – Meksiko (29. lipnja – Fortaleza)
Kostarika – Grčka (29. lipnja, Recife)
Francuska – Nigerija (30. lipnja, Brasilia)
Argentina – Švicarska (1. srpnja, Sao Paulo)

Danas ćemo doznati i zadnja dva para osmine finala. Večeras se sastaju:

18:00     Portugal     :     Gana
18:00     SAD     :     Njemačka
22:00     Alžir     :     Rusija
22:00     Južna Koreja     :     Belgija

RPŽ/VL

Odgovori