Suarez srušio Engleze, Kolumbija osigurala osminu finala

nog urugvaj

Rio – U prvom susretu drugog kola skupine D Svjetskog prvenstva Urugvaj je na Corinthians Areni u Sao Paulu pobijedio Englesku s 2:1 i nakon početnog poraza od Kostarike vratio se u igru za plasman u osminu finala.

S dva pogotka fantastičnoga Luisa Suareza Urugvaj je u Sao Paolu pobijedio Englesku i tako se iskupio za šokantan poraz od Kostarike u prvom kolu. Napadač Liverpoola je nakon operacije koljena prvi put zaigrao i pokazao se igračem odluke u ratničkom dvoboju u Sao Paoulu, u kojem su Englezi imali bolje prilike, ali ih je upropastila nepreciznost Waynea Rooneya.

Kolumbija u osmini finala

Nogometaši Kolumbije ostvarili su važnu pobjedu. U drugom kolu skupine C Kolumbijci su u Brasiliji s 2:1 pobijedili Obalu Bjelokosti. Poslije ogleda Japana i Grčke Kolumbija je osigurala osminu finala.

I bez svog najboljeg igrača Radamela Falcaa Kolumbija je odnijela pobjedu nad Obalom Bjelokosti u Brasiliji. Kolumbijci su prvi puta u povijesti na svjetskim prvenstvima ostvarili dvije pobjede.
Utakmica je postala zanimljiva tek ulaskom velikog Didiera Drogbe, no za razliku od susreta s Japanom, kada su njegovim ulaskom Bjelokoščani odmah postigli dva pogotka, ovog puta su do dva pogotka stigli Kolumbijci.

Grčka i Japan odigrali najlošiji susret SP-a

Nogometaši Grčke i Japana odigrali su u Natalu u dvoboju drugog kola skupine C bez pogodaka. Kolumbija je tako osigurala osminu finala, a o drugom putniku odlučit će posljednje kolo.
Grci i Japanci odigrali su jednu od najdosadnijih utakmicu ovogodišnjeg prvenstva. Japanci su od 38. minute imala igrača više, jer je drugi žuti karton dobio njihov kapetan Kostas Katsouranis. No, Japan to nije znao iskoristiti.

U utakmici s malo pravih prilika Japanci nisu realizirali dvije najizglednije kada su se u drugom poluvremenu našli pred grčkim vratima.

Nakon dva odigrana kola, Kolumbija ima nedostižnih šest bodova, Obala Bjelokosti je druga s tri boda, a Grčka i Japan po jedan bod. U posljednjem kolu 24. lipnja igrat će Kolumbija i Japan te Obala Bjelokosti i Grčka.

RPŽ/H

Odgovori