Kovač optimističan uoči Kameruna

nog kovac mandzukic

Manaus – Po dolasku u Manaus hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening na Areni Amazonia na kojoj će u ponoć zaigrati protiv Kameruna u drugom kolu skupine A.

Nakon odrađenog treninga medijima su se obratili izbornik Vatrenih Niko Kovač i povratnik u momčad Mario Mandžukić.

Kamerun je sigurno odlična i čvrsta ekipa, jaka ekipa. I Meksiko se s njima namučio. Mi želimo nametnuti našu igru, da li ćemo uspjeti, vidjet ćemo, ja sam optimističan, to sam odmah rekao nakon utakmice s Brazilom. Ako budemo igrali onako kao što smo igrali s Brazilom, ne vidim razloga zašto ova reprezentacija ne bi imala šanse proći ovaj krug, izjavio je hrvatski strateg Niko Kovač.

Osvrnuo se i na klimatske uvjete u Manausu. Za vrijeme treninga u 19.30 po lokalnom vremenu temperatura je bilo oko 30 stupnjeva, ali se zbog visoke vlage stvorio dojam i da je desetak stupnjeva viša.

Teren je u dosta dobrom stanju. Dečki su mi rekli da im je na početku bilo jako teško podnijeti vremenske uvjete. Kasnije je postalo udobnije, no uvjeti su takvi kakvi jesu i moramo ih prihvatiti, ne tražimo nikakav alibi, dodao je Kovač.

Što se tiče momčadi, jedna promjena u odnosu na susret s Brazilom je sigurna – u momčad se nakon odrađene suspenzije vraća Mario Mandžukić kojemu će to biti premijerni nastup na svjetskoj smotri.

Meni je ovo prvo svjetsko prvenstvo i zato sam željan igre i dokazivanja zajedno sa svojom ekipom. Jedva čekam da ubilježim svoj prvi nastup na svjetskom prvenstvu i ako Bog da, da bude pozitivan, rekao je Mandžukić, za kojega izbornik misli da može Vatrene povući do pobjede.

Dvoboj Hrvatske i Kameruna igra se u ponoć po našem vremenu, a izravni prijenos možete pratiti na Drugom programu HTV-a i HR-a.

RPŽ/H

Odgovori