Njemačka pregazila Portugal, Amerikanci postigli gol u 32. sekundi

nog njemacka i merkel

Rio – U prvom dvoboju prvog kola skupine G Svjetskog prvenstva Njemačka je uvjerljivo svladala Portugal s 4:0 (4:0) uz hat-trick sjajnog Thomasa Müllera, prilično poljuljavši samopouzdanje ponajboljem igraču svijeta Cristianu Ronaldu i njegovim suigračima.

Tri od četiri pogotka pala su u prvom poluvremenu, a Portugal je pred kraj prvog poluvremena ostao s igračem manje.

Na tribinama je u predstavi Elfa uživala i njemačka kancelarka Angela Merkel koja nakon utakmice nije gubila vrijeme već je otišla ravno u – svlačionicu reprezentacije.

Igračima nije smetao dolazak vjerne navijačice pa su spremno pozirali i fotografirali se s njom. Napadač Lukas Podolski na svojem Twitter profilu objavio je i selfie s kancelarkom Merkel.

Portugalska reprezentacija teško da može imati gori dan od jučerašnjeg.

Nakon katastrofalno loše igre poražena je od Njemačke s visokih 4:0 te je zbog crvenog kartona ostala bez Pepea, a tijekom susreta je zbog ozljeda ostala bez Fabija Coentraa i Huga Almeide.

Izbornik Paolo Bento je nakon utakmice čuo loše vijesti, a to je da će obojica ozlijeđenih pauzirati najmanje 10-ak dana, vjerojatno i više. To znači da su sigurno izgubljeni za grupnu fazu natjecanja. Kao šlag na tortu, špekulira se da će Fifa biti stroga prema Pepeu.

Drama u drugoj utakmici skupine G, SAD je poveo već u 32. sekundi, a onda su u zadnjih osam minuta postignuta dva gola –  prvo je Gana u 82. minuti  izjednačila, da bi potom SAD u 86. minuti osigurao pobjedu 2:1!

Autor najbrže postignutog pogotka na ovom Svjetskom prvenstvu bio je američki kapetan Clint Dempsey, koji je solo akcijom po lijevom boku izbacio dvojicu ganskih braniča i uz pomoć stative zatresao mrežu.

Dempseyjev zgoditak je među najbržima u povijesti svjetskih smotri.

Postigavši pogodak u 32. sekundi utakmice SAD – Gana (2:1) američki napadač Clint Dempsey upisao se u povijest svjetskih prvenstava kao strijelac šestog najbržeg pogotka.

Najbrži pogodak u povijesti SP-a postigao je Turčin Hakan Sukur koji je 2002. u Južnoj Koreji u dvoboju za treće mjesto postigao pogodak protiv Južne Koreje nakon samo 11 sekundi utakmice.

Brži od Dempseya bio je i reprezentativac Čehoslovačke Vaclav Masek koji je 1962. u Čileu protiv Meksika postigao pogodak nakon 16 sekundi susreta. Treći najbrži pogodak u povijesti svjetskih prvenstava djelo je Nijemca Ernsta Lehnera koji je na SP-u 1934. u Italiji u susretu protiv Austrije postigao pogodak u 25. sekundi. Englez Bryan Robson je 1982. u Španjolskoj zabio Francuzima u 27. sekundi, a Francuz Bernard Lacombe je u susretu protiv Italije na SP-u 1978. u Argentini postigao pogodak u 31. sekundi dvoboja.

Prvi remi i prva utakmica bez postignutog pogotka na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, akteri su Iran i Nigerija, a dojam koji su ostavile ove dvije momčadi veliko je ohrabrenje Bosni i Hercegovini uoči dvoboja s njima.

RPŽ/H

Odgovori