Promijenjen Statut Crvenog križa Žepče

marko sinanovic

U ponedjeljak, 30. ožujka, u 13.00 sati, u Dvorani OV Žepče, održana je Izvještajna Skupština  Crvenog križa Općine Žepče.  

Sjednici su, uz članove Skupštine, nazočili i Hasan Topalović, predsjednik CK ZDK, Muhamed Jusufović, predsjedatelj OV Žepče i Ilija Barešić, pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu u društvene djelatnosti.

Na skupštini su u Radno predsjedništvo izabrani Ljubiša Lučić, Vahida Bijedić Selimović i Marko Sinanović.

Hasan Topalović naglasio je na početku sjednice kako se OO CK Žepče u prošlogodišnjoj situaciji vezanoj za prirodnu nesreću izvrsno snašao i odradio vrhunski posao. Također je poželio žepačkom ogranku ove organizacije mnogo uspjeha u daljnjem radu i naglasio kako se nada dobroj suradnji i u budućnosti.

Jusufović i Barešić naglasili su kako općinske službe s Crvenim križem imaju jako dobru suradnju te kako se nadaju da će ona u budućnosti biti jednako dobra i bolja.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno Izvješće o radu za 2014. koje je nazočnima prezentirao Marko Sinanović. Poseban osvrt Sinanović je dao na akcije koje je CK provodio prošle godine za vrijeme prirodne nesreće. Zaključio je kako je CK uspješno svladao izazove pred kojima su se u izvanrednoj situaciji našli.

Poseban naglasak na jučerašnjoj sjednici stavljen je na izmjene Statuta CK Žepče. Tako će Skupština odsad umjesto 21 brojati 27 članova. Novost je to da će u Skupštini odsad sjediti i po tri predstavnika volontera i tri predstavnika njegovateljica. Predsjedništvo je također prošireno dvama novim članovima: jednim volonterom i jednom njegovateljicom.

Na kraju sjednice podijeljena su priznanja i zahvalnice svim njegovateljicama i volonterima CK, CK ZDK, Općini Žepče. CK FbiH i CK BiH.