Žepčak Anto Budimir zaigrat će za Juventus?

anto budimir

Talijanski Tuttosport, te druge novine i mediji s Čizme raspisali su se o zanimanju Juventusa za Antu Budimira, igrača njemačkoga St. Paulija na posudbi u drugoplasiranoj momčadi Serie B, Crotoneu.

Ante je napadač, s devet pogodaka drugi na ljestvici strijelaca u ligi. Večernji list je pred Božić objavio razgovor s Budimirom, čiji je povod bilo navodno zanimanje Arsena Wengera za njega. Naime, Budimir je u kup utakmici na San Siru zabio za Crotone protiv Milana, zamalo i dva puta… Sve je to snimio skaut Arsenala Tony Banfild, koji se pojavio i na prvenstvenoj utakmici Latina – Crotone (2:2) i opet vidio lijepi pogodak 191 cm visokoga Žepčaka.

– Nemam pojma o zanimanju Arsenala. Nitko sa mnom nije pričao niti što nudio. S obje sam noge na zemlji… Jedina mi je preokupacija Crotone koji je u prigodi izboriti Serie A. Samo razmišljam kako igrati što bolje – rekao tada Budimir.

U ponedjeljak će Crotone ugostiti vodeći Cagliari (46 bodova) na svom stadionu Ezio Scida. Crotone (45) bi pobjedom, opet preuzeo prvo mjesto, na kojemu je proveo veći dio jeseni. Na papiru je Cagliari favorit.

Uz ostalo, njegov je proračun 40 milijuna eura, naspram sitnih sedam milijuna Crotonea. No, davno je netko rekao: Ne igraju novci nego momci. Uz sve draži koje donosi ovaj derbi, na tribinama se očekuju emisari Juventusa koji će pratiti svaki Budimirov potez jer u Torinu ne kriju kako žele na ljeto u klub dovesti novog Mandžukića. Jedan od aduta Stare dame je činjenica da Juventus ima jako dobre odnose s Crotoneom. Crotone, pak, u ugovoru o posudbi Budimira iz St. Paulija ima klauzulu o prvokupu po cijeni od milijun eura, koju može aktivirati. Za klub s Kalabrie taj je iznos ogroman, ali ako iza svega stoji bogati Juventus…

– Nemam komentara i ne mogu ništa reći o transferu. Suigrači, moj trener Ivan Jurić, cijeli grad, na kraju i ja, razmišljamo samo o ponedjeljku i utakmici protiv Cagliaria. Svaki bi nam drugi pristup remetio koncentraciju. Želimo pobjedu i prvo mjesto – bila je škrta Antina izjava.

Crotone je već imao ponudu Genove za Budimirov prijelaz, ali ju je glatko odbio. Priča se kako je stigla i ponuda Lazija, ali dok je u igri Juventus, ostali nemaju izgleda. Čak ni Arsenal, ako je još zainteresiran. A nema naznaka da su Topnici ohladili…

Utakmica Crotone – Cagliari ponedjeljak (20.30) u mnogome je silno važna za Budimira, ali i njegova trenera Ivana Jurića.

Izvor: Večernji list