Žepčaci na koncertu talijanske zvijezde

Talijanski pjevač Andrea Bocelli, kojeg se smatra jednim od vodećih tenora u svijetu, u četvrtak navečer je u Međugorju održao jednoipolsatni koncert kojem je nazočilo više desetaka tisuća gledatelja i koji su mediji u BiH proglasili kulturnim događajem godine u zemlji.

Bocelli je nastupio uz pratnju zbora Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split i Češke filharmonije, a gošća na koncertu bila je talijanska sopranistica Paula Sanguinetti.

Bocelli je pjevao na otvorenom oltaru Crkve Svetoga Jakova u Međugorju, a u koncertnom prostoru oko crkve bili su postavljeni video ekrani kako bi brojna publika mogla izravno pratiti nastup ovog pjevača za kojeg stručnjaci tvrde da nije klasični operni pjevač nego je pop–tenor.

Pedesetogodišnji Bocelli, koji je u svojoj 12. godini izgubio vid, u dosadašnjoj je karijeri prodao 60 milijuna nosača zvuka. Po dolasku u Međugorje u četvrtak Bocelli je prvo otišao na molitvu u Crkvu Svetog Jakova u tom mjestu. Uoči dolaska u Međugorje Bocelli je u izjavama za medije isticao svoju privrženost vjeri u Boga. “Ja idem u Međugorje primiti poruku, a ne dati poruku”, rekao je Bocelli.

Posebno oduševljenje među desetcima tisuća posjetitelja zavladalo je kada je Andrea Bocelli izveo posljednju pjesmu koncerta, pjesmu koja ga je vinula među zvijezde – Con te Partiro.

U publici je među mnogo poznatih imena sjedio i predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, predsjednik albanskog parlamenta te mnogi uglednici iz društveno–političkog života BiH i RH. Na koncertu je sudjelovala i skupina posjetitelja iz Žepča.

Odgovori