Više od 700 osoba u samoizolaciji na području Zeničko-dobojske županije

ganic inz_2020

Premijer Zeničko-dobojske županije Mirza Ganić danas je nakon održane sjednice Vlade posjetio Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) gdje je razgovarao s članovima Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa, upravom i zaposlenicima Instituta.

Posjetio je i Službu za epidemiologiju INZ-a, koja je “baza” svih aktivnosti u borbi protiv aktualne pandemije na području ove županije.

Tijekom sastanka rečeno je da je više od 700 osoba trenutno u samoizolaciji na području Zeničko-dobojske županije te je pozdravljeno i uključivanje pripadnika Uprave policije MUP-a ZDŽ na kontroli poštovanje naredbe o samoizolaciji. Prema neslužbenim podacima na području općine Žepče oko 60 osoba je u samoizolaciji.

Ministar zdravstva ZDŽ Adnan Jupić naglasio je da su “pionirske” mjere koje su poduzete prije svih u ovoj županiji, ocijenjene vrlo pozitivnim od strane institucija FBiH i BiH, te posebno od međunarodnih zdravstvenih stručnjaka, jer su umnogome doprinijele da epidemiološka situacija u ZDŽ, pa i FBiH bude pod kontrolom zdravstvenog sustava.

“Najvažnije je da građani vjeruju Kriznom stožeru i odlukama koje se donose, da se svi zajedno čuvamo, primjenjujemo i provodimo naredbe i preporuke koje su naložene te da ih u punom kapacitetu poštujemo,” istaknuo  je premijer Ganić.

RPŽ/ZDŽ